Prigodni paketi za sugrađane treće životne dobi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Prigodni paketi za sugrađane treće životne dobi

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.09.2022.

Udruženje „Kolo srpskih sestara“ iz Trebinja danas je, povodom Međunarodnog dana starih, ugostilo korisnike Dnevnog centra kojima su podijelili prigodne pakete. 

 

Ovom druženju, prisustvovao je i gradonačelik Trebinja Mirko Ćurić, koji je istakao da je „Kolo srpskih sestara“ dalo veliki doprinos u vremenu izuzetno teškom za Trebinje, Hercegovinu i Republiku Srpsku.

„Oni i dalje nastavljaju svoju misiju i u ovo vrijeme pomažu osjetljivim kategorijama stanovništva. Izuzetno su vedrog duha, uvijek nasmijane i raspoložene i tu energiju prenose i na ljude oko sebe. Imaju skromne zahtjeve prema nama i Grad Trebinje će i dalje pomagati ovo udruženje“, naveo je Ćurić.

Nada Gudelj, predsjednica Udruženja „Kolo srpskih sestara“ je istakla da oni već tradicionalno, ovim povodom, organizuju prijateljske susrete sa korisnicima Dnevnog centra. Pošto su partneri sa Centrom za socijalni rad sa korisnicima Dnevnog centra druže se gotovo svakodnevno i tokom godine. Dodaje da, uglavnom, vode računa o osobama treće životne dobi, ali u posebnim situacijama pomažu i  drugim kategorijama stanovništva.

„Tu smo u izuzetnim situacijama, uvijek, da pomognemo i samohranim roditeljima. Tu smo, ako smo u prilici, i za one koji nam se obrate da im novčano pomognemo, ako možemo pomognemo recimo da plate struju, kupe lijekove ili ako neko ide na liječenje van Trebinja. Ali najčešće pomažemo osobama treće životne dobi, onima koji žive sami i nemaju bližih srodnika. Pripremili smo za njih i ovaj put, prigodne pakete u hrani i higijeni, te pošto ide zima kupili smo i nešto veša i čarapa. Jedna naša baka je oplela pepe i to je njen doprinos. Zahvaljujemo joj na tome. Zahvaljujemo Gradu Trebinju jer je tu uvijek za nas, kad god se obratimo gradonačelniku tu su, „Elektroprivredi RS“ i direktoru Luki Petroviću, koji su nam i ovaj put pomogli da kupimo ove pakete, hvala i Rodoljubu Draškoviću, Pekari „Leotar“, Dejanu Antelju, Mljekari „Pađeni“, firmi „Hercegovina komerc“ i svim drugim donatorima koji su tu uvijek za nas“, istakla je ona.

 Udruženje „Kolo srpskih sestara“ trenutno ima devet članica.

Međunarodni dan starih osoba obilježava se od 1991. godine s ciljem da se naglasi značaj osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće životne dobi.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: