Stanje bezbjednosti u avgustu zadovoljavajuće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Stanje bezbjednosti u avgustu zadovoljavajuće

Izvor: Radio Trebinje | Datum:20.09.2022.

Avgust kao mjesec sa najvećim brojem manifestacija i povećanim dolaskom turista u Trebinje i ostale gradove, koje operativno pokriva PU Trebinje, zahtijevao je i veći angažman policajaca, koji su odgovorili profesionalno i odgovorno na svaki zadatak u istočnoj Hercegovini, kazao je Siniša Laketa, načelnik ove uprave, na današnjoj konferenciji za novinare.

Stanje bezbjednosti u avgustu je ocijenio zadovoljavajućim, jer bez obzira na veliki broj turista i građana, koji su učestvovali u koncertima i raznim događajima, policiji je na prvom mjestu bilo održavanje bezbjednosti na visokom nivou.

Podsjetio je da su počele sa radom stacionarne kamere i apelovao na vozače na opreznu vožnju, pogotovo u blizini škola.

Prema riječima Miodrag Jankovića, načelnika Sektora policije u PU Trebinje u posmatranom periodu evidentirano je 40 nezgoda, jedna sa poginulim licem, četiri sa teškim tjelesnim povredama, devet sa lakšim i 26 sa materijalom štetom.

Velibor Vukoje, načelnik Sektora Kriminalističke policije je kazao da je u avgustu evidentirano 17 krivičnih djela što je za 32% manje nego u uporednom periodu.

"Koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 88,2 odsto, dok je koeficijent rasvijetljenosti ponepoznatom počinioca 50 odsto", kazao je Vukoje.

Na današnjoj konferenciji su naglasili da predizborna kampanja protiče u najboljem redu i da policija nije imala primjedbi na području istočne Hercegovine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: