У Требињу до сада 116.000 ноћења, туристичка сезона настављена у септембру | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У Требињу до сада 116.000 ноћења, туристичка сезона настављена у септембру

Извор: SRNA | Датум:21.09.2022.

У Требињу је од почетка године забиљежено 116.000 ноћења, љетња туристичка сезона је била историјска и по броју посјета надмашена је 2019. година, а туристичка сезона продужена и у септембру, изјавила је Срни директор градске Туристичке организације Мирјана Путица.

Путица је истакла да су љетњу туристичку сезону обиљежили, између осталог, концерти великих регионалних звијезда, те да је за крсну славу Требиња концерт Здравка Чолића посјетило више од 20.000 људи.

"У мају је забиљежено више од 22.145 ноћења, што је највише икада. Имали смо веома успјешан јун и јул, док је у августу забиљежено више од 27.000 регистрованих ноћења", рекла је Путица.

Она каже да Требиње највећи број туриста посјећује из земаља региона, те напомиње да су ове године најјужнији град Српске посјетили туристи из 70 земаља свијета.

Путица је напоменула да је љетња туристичка сезона у Требињу продужена и у септембру.

"Туристички ваучери се искориштавају у Требињу у овом мјесецу, имамо много туристичких обилазака и екскурзија", рекла је Путица.

Она је најавила да ће 27. септембра у Требињу бити организован Свјетски дан туризма.

Према њеним ријечима, током љетње сезоне туристичка понуда Требиња је промовисана на сајмовима у Србији и Љубљани, а туристима су током љета у понуди била градска купалишта, олимпијски базен, бреговачки природни базен, природна купалишта на ријеци Требишњици и Сушици.

"Туристички комплекс `Град Сунца` је јако значајан за туризам у Требињу кроз који годишње прође око 100.000 људи", истакла је Путица.

Она додаје да су туристи заинтересовани за стандардну туристичку понуду града, која подразумијева гастро и винску понуду, вјерски туризам, посјету Старом граду и културно-историјским споменицима и слично.

Директор градске Туристичке организације истиче да је много иностраних младих туриста заинтересовано за авантуристичку понуду Требиња.

"Туристима желимо да пружимо прилику да доживе Требиње из различитих перспектива, са воде вожњом баркама, параглајдингом и слично. Постоји и авантуристички парк на Ублима, а желимо да понуду у авантуристичком смислу и проширимо", рекла је Путица.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: