TAMINDŽIJA: Milionskom donacijom HET-a povratnička mostarska naselja dobila tehničku vodu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TAMINDŽIJA: Milionskom donacijom HET-a povratnička mostarska naselja dobila tehničku vodu

Izvor: Herceg RTV | Datum:24.09.2022.

U srpskim povratničkim naseljima na području Mostara posljednje dvije godine više od 120 domaćinstava dobilo je tehničku vodu zahvaljujući donaciji Hidroelektrana na Trebišnjici.

Izvršni direktor za proizvodnju i  tehničke poslove Ilija Tamindžija je istakao da se radi  o milionskoj donaciji koja će pomoći povratnicima da se lakše i uspješnije bave poljoprivredom, te da jre nekima  ovo olakšalo i osnovne životne potrebe, jer pojedina naselja ni danas nemaju vodovod.

 

Mještani mostarskog naselja Željuša, u kojem je do sada izbušeno najviše bunara, večeras su organizovali večeru i druženje kako bi se zahvalili ljudima koji su pomogli da se ovaj vrijedan projekat realizuje.

 

 

 

“Odazvali smo se potrebama srpskog stanovništva u Mostaru kojima je tehnička voda bila neophodna i za život i bavljenje poljoprivredom. HET je u skladu sa svojim mogućnostima, kroz našu garnituru, uradio oko 120 bušotina. Samo u ovom mjestu je urađeno oko 70”, rekai je Tamindžija.

 

Mještani kažu da im je to od velikog značaja, jer su nažalost u 21. vijeku ovdje bili bez vode. Znamo da je bavljenje poljoprivredom besmisleno bez vode, a ljudima je sada omogućeno navodnjavanje tokom cijele godine.

 

Tamindžija je naglasio da HET izlazi u susret u skladu sa svojim mogućnostima, ne samo kroz ovaj projekat nego i mnoge druge, poput građevinske mehanizacije, projektnog biroa.

 

“Bušenje tehničke vode radimo u cijeloj Hercegovini kada je slobodna bušaća garnitura i radna snaga u skladu sa procjenama i potrebama”, rekao je Tamindžija.

 

On je izrazio zadovoljstvo što se pokazalo da je ova donacija od velike koristi.

 

Topportal

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: