Klavirski trio održao koncert u Kulturnom centru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Klavirski trio održao koncert u Kulturnom centru

Izvor: Radio Trebinje | Datum:27.09.2022.

U pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje sinoć je održan koncert klavirskog tria: Sonja Marković - klavir, Sonja Vojvodić - violina i Ana Zakrajšek - violončelo.

Ljubitelji klasične muzike imali su priliku da čuju djela Astora Pijacole, Arvo Parta, Arno Babadžaniana i Jozefa Hajdna.

Sonja Vojvodić, zaposlena u Crnogorskom Simfonijskom orkestru istakla je da su veoma zadovoljne večerašnjim koncertom, te da već dugo godina nastupaju u ovom sastavu.

“Bilo nam je veliko zadovoljstvo nastupati u Trebinju i moram pohvaliti predivan klavir ‘Steinway & Sons’, vi ste jedni od rijetkih koji imaju ovaj klavir. Sonja, Ana i ja smo se upoznale još na fakultetu u Beogradu, tako da nas je prvo spojilo prijateljstvo, a s obzirom na to da sviramo različite instrumente odlučile smo da nastupamo kao klavirski trio. Izbor djela za večerašnji koncert je bio zajednički, a odlučile smo da bude šaroliko, da publika čuje iz svih epoha po nešto”, kazala je Vojvodić.

Ona je dodala da su nedavno nastupile i u Perastu, na Festivalu gudača.

Koncert klavirskog tria organizovali su Muzička škola Trebinje, Grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: