Uskoro novi sistem grijanja u školi u Bregovima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro novi sistem grijanja u školi u Bregovima

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.09.2022.

U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj " u Trebinju završavaju se radovi na rekonstrukciji kotlovnice, za šta je Ministarstvo prosvjete i kulture obezbijedilo 50.000 KM.

Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje, prilikom posjete ovoj školi, ukazala je na značaj ovog projekta za nesmetano odvijanje obrazovnog procesa u školama u Srpskoj, jer moraju postojati adekvatni uslovi.

„Ovo je važan doprinos poboljšanju uslova života i rada zaposlenih i učenika, čime se podiže kvalitet cijelokupnog  vaspitno-obrazovnog procesa, a osnovni uslovi su postojanje adekvatnog grijanja. Ministarstvo prosvjete označilo je prioritetnim ovaj projekat, a Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju je na osnovu toga donijelo odluku da izdvoji sredstva za sanaciju grijanja“, navela je Cvijanović.

Nikola Aleksić, sekretar Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS kaže da je ukupna vrijednost investicije za Grad Trebinje oko 1.200.000 KM, a da se radovi izvode u okviru Razvojnog programa UN /UNDP/ "Zeleni klimatski fond" koji realizuje resorno ministarstvo.

„Ovo je samo jedan dio ulaganja u trebinjske škole. Za školu u Gorici izdvojeno je 650.000 KM za rekonstukciju fasade i kotlovnice, dok je u školi u Bregovima do sad uloženo oko 300.000 KM. Sad se trenutno izvode radovi na kotlovnici. Mijenja se kompletna mašinska oprema i postavljaju novi kotlovi na pelet i energetski efikasne pumpe, kao i radijatorski ventili i dio cijevne mreže unutar i van objekta škole", naveo je Aleksić.

Darko Jegdić, direktor Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" izrazio je zahvalnost resornim ministarstvima i Gradu Trebinju jer su prepoznali problem koji ima njihova škola i aplicirali ga kao jedan od prioriteta.

„Ovo će značiti mnogo za sadašnje i buduće generacije učenika naše škole. Radovi su počeli prije mjesec dana. Krajem naredne sedmice sistem grijanja će biti potpuno u funkciji, a radove izvodi 'Termotehnika“ iz Banja Luke. Ova investicija će mnogo značiti za našu školu, jer za istu količinu novca za koju smo kupovali lož ulje, imaćemo duplo više sati grijanja u školi“, naveo je Jegdić.

Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje je istakla da je u fokusu rada Grada Trebinja zdravo odrastanje i obrazovanje naše djece.

“Zadovoljstvo je što će u ovoj školskoj godini svim učenicima biti znatno toplije. Grad Trebinje nastoji i na druge načine da obezbijedi bolje uslove za našu djecu. Naredne sedmice biće raspisan tender za opremanje stomatološke ordinacije u školi u Gorici, a u toku su i javni pozivi za pomoć djeci koja se školuju u ruralnim sredinama i djeci bez jednog ili oba roditelja. Grad Trebinje, republičke institucije i ministarsva trudiće se da i u narednom periodu našoj djeci stvorimo što bolje uslove za život, sretno odrastanje i obrazovanje“, istakla je Skočajić.

Predstavnici Ministarstava prosvjete i kulture i za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS danas su obišli i Osnovnu školu "Petar Drugi Petrović Njegoš" i Dječiji vrtić "Budućnost" u Bileći, gdje se takođe izvode radovi na zajedničkoj kotlovnici, a nakon toga trebalo bi da uslijedi i druga faza radova, obnova fasade i stolarije.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: