Divlja pijaca u Trebinju dobija novi izgled (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Divlja pijaca u Trebinju dobija novi izgled (FOTO)

Izvor: Herceg RTV | Datum:29.09.2022.

Divlja pijaca ispred upravne zgrade bivše građevinske kompanije "Neimarstvo" u Trebinju uskoro će biti uklonjena. a trgovina će se ubuduće odvijati u namjenskim tipskim kućicama.

Sve će se odvijati u okviru projekta "Jačanje poljoprivrednih gazdinstava kroz izgradnju tržišne infrastrukture", koji je gradu Trebinju odobren kroz projekat "Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini" (EU4AGRI), a sprovode ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i Češka razvojna agencija (CzDA).

Na ovaj će se način, kako je objašnjeno u javnom pozivu, unaprijediti kvalitet, higijena i sigurnost hrane, te omogućiti primjena dobrih poslovnih praksi, uključujući aspekte zaštite životne sredine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane.


Planirana je i mogućnost da se kućice u prvoj godini koriste besplatno, dok će dugoročno biti omogućeno njihovo korištenje po povlaštenim uslovima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: