Javna ustanova „Naša radost“: Investicije donose bolje uslove za smještaj djece | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Javna ustanova „Naša radost“: Investicije donose bolje uslove za smještaj djece

Izvor: radio Trebinje | Datum:30.09.2022.

U centralnom objektu Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“ u naselju Bregovi,  od početka godine realizovane su velike investitije, kako bi uslovi za  boravak djece bili što kvalitetniji.

Svetlana Bokun, logoped i pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad u ovoj ustanovi pojasnila je da su renovirane radne sobe, rekonstruisani mokri čvorovi za djecu i osoblje, a u toku je zamjena unutrašnje stolarije u objektu, kao i nabaka didaktičkog materijala.

„Vrijednost investicije je oko 130. 000 KM, a sredstva su obezbijeđena iz vlastitih sredstava i iz budžeta Grada Trebinja. Pored investiranja u rekonstrukciju objekta, kupljeno je 300 novih stolica sa pripadajućim stolovima, a nabavljeno je i 100 krevetića za mališane, koji su na cjelodnevnom boravku“, kazala je Bokun.

Ona napominje da je ovo najveće investiranje u objekat u Bregovima od njegovog otvaranja sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Bokun dodaje da pored investicija u objekte Javne ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece „Naša radost“, konstantno se radi na usavršavanju stručnog osoblja u ovoj ustanovi.

„U proteklom periodu je oko trideset naših uposlenika prošlo obuku za upotrebu bihevioralnih skala za djecu od jedne do šest godina starosti. Centar za rani rast i razvoj je smješten u objektu Gorica, gdje se radi detekcija i opservacija djece, kako bi se utvrdilo u kom su razvojnom nivou. Pored toga sam, kao i još dvije moje koleginice prošle obuku kao treneri za upotrbu softvera „Boardmaker 7“, gdje smo održali obuku u Banjaluci, Zvorniku i Trebinju, za radnike predškolskih i školskih ustanova“, istakla je ona.

 

 

Svetlana Bokun, logoped i pomoćnik direktora za vaspitno-obrazovni rad u javnoj ustanovi "Naša radost" istakla veliku finansijsku podršku Grada Trebinja, jer bez nje bi izostale velike investicije ovaj objekat.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: