Анђеоски глас Ање Ђурић: Двије прве награде на фестивалу у Београду | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Анђеоски глас Ање Ђурић: Двије прве награде на фестивалу у Београду

Извор: Radio Trebinje | Датум:30.09.2022.

Ања Ђурић, ученица осмог разреда Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Требиња и петог разреда Музичке школе освојила је двије прве награде на фестивалу „Belgrade Internacional Festival of Performing Arts“ - „Anđeoski glas“ који је недавно одржан у Београду.

 

Ања је, у јакој конкуренцији и категорији етно пјевање сопствене нумере, са пјесмом „Kосовски божур“, коју је за њу написао њен стриц освојила главну награду, а најбоља је била и у другој категорији у којој се такмичила са пјевачима из бројних земаља свијета у пјевању различитих етно нумера.

„Та љубав према према музици ме је навела да снимим своју пјесму, за коју је текст написао мој стриц Мишо Ђурић. Она носи назив 'Kосовски божур'. Kомпоновао је Дејан Шћепановић, а снимио професор Перо Бокић“, каже за Радио Требиње Ања.

За њу је ово дивно искуство и успјеси на такмичењима јој дају нови подстрек да настави још интензивније да се бави овом врстом музике.

„Поносна сам, за мене ово представља велики успјех. Задовољна сам што сам учествовала на овом такмичењу. Мотивише ме да се и даље бавим музиком. Волим да пјевам све али највише ми одговора етно пјевање. Ту врсту музике највише волим“, јасна је Ања.

Ања Ђурић, која се музиком бави од своје шесте године и свира клавир, учествовала  је и на бројним фестивалима у Републици Српској- на требињском „Звону звонке пјесме „ освојила је треће мјесто, у Невесињу на фестивалу етно музике прво, а два пута је учествовала и на „Ђурђевданском фестивалу“ у Бањалуци.
 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: