Izborna očekivanja – Svi vjeruju u najbolje rezultate | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izborna očekivanja – Svi vjeruju u najbolje rezultate

Izvor: radio Trebinje | Datum:02.10.2022.

Luka Petrović, predsjednik GO SNSD Trebinje i nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9, jutros je glasao na biračkom mjestu u Ekonomskoj školi.

„Važno je danas da građani Trebinja masovno izađu i u velikom broju ovjere pobjedu kandidata SNSD i kandidata za predsjednika RS Milorada Dodika i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović. Ono što je važno da smo u Trebinju ostavili snažne rezultate i da je primjer u regionu kako treba da se radi, da smo napravili mnogo dobrih djela, prišli građanima i rješavamo njihove probleme, što će građani, apsolutno sam uvjeren, prepoznati i danas na biračkim mjestima. Ostaćemo takvi i dalje i samo možemo pojačati. Što podrška bude jača - biće i rezultati bolji“, istakao je on.

Petrović je pozvao Trebinjke i Trebinjce da u miru i dostojanstveno izraze svoj stav o svim kandidatima na opštim izborima.

„To je čista demokratija. Trebinjci  to zaslužuju, kao najkulturniji narod. Nismo slučajno grad kulture“ istakao je on.

 

Mirko Ćurić, šef Izbornog štaba SNSD Trebinje glasao je na biralištu u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“.

„Ono što je najbitnije jeste to da glasanje prođe bez problema. Već smo dobili par informacija da ima nervoznih ljudi koji iz njima poznatih razloga prave probleme na biračkim mjestima. To je bilo očekivano, jer oni kada se probude i vide sebe u ogledalu, žele da vide nekoga drugog. Nemojte dozvoliti da danas nasjedamo na provokacije. Naša poruka je da ćemo već sutra nastaviti da radimo, kako bismo stvorili bolje uslove i za Trebinje, Hercegoviu i Republiku Srpsku“, kazao je Ćurić.

On je poručio da priče budu i prođu, ali da se treba ponositi djelima.

„Uvijek se nađe neki pojedinac koji ne želi komunikaciju, što nama nikako ne ide u prilog. Hoćemo da stvorimo uslove za sve koji su vrijedni i koji hoće da rade da to i pokažu“, dodao je Ćurić.

 

Ljubiša Krunić, član Predsjedništva PDP-a i nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice devet svoje građansko pravo iskoristio je u prostorijama JU „Naša radost“.

„Prije svega želim da pozovem sve građane Trebinja da ispune svoju građansku dužnost, jer oni sami kao građani RS odlučuju o svojoj sudbini. Pozivam sve građane Trebinja i RS da glasanje obave na fer, demokratski način, bez ijednog jedinog incidenta. Da izbori prođu mirno, što bi se reklo, u viteškoj borbi, pa ko pobijedi i bude bolji, neka mu je sa srećom. Moja očekivanja su da će Jelena Trivić pobijediti za predsjednika RS, da će Mirko Šarović pobijediti za srpskog člana Predsjedništva“, kaže Krunić.

Što se tiče poslaničkih mandata, Krunić priznaje da je neodlučan u prognozama. „Mislim da će broj mandata sadašnje opozicije i sadašnje vlasti biti tu negdje, ali ipak očekujem pobjedu opozicije i za Narodnu skupštinu RS i za Parlamentarnu skupštinu BiH“, navodi Krunić.

 

Jovica Vlatković, potpredsjednik Narodne partije Srpske, predsjednik Gradskog odbora stranke i nosilac liste Narodne partije Srpske za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9 glasao je na biračkom mjestu u Mašinskoj školi u Trebinju.

„Današnji dan bi trebao biti praznik demokratije. Pozivam sve građane da izađu na izbore i glasaju svojom voljom, imaju izbora. Neka izaberu najkvalitetnije, oni sami znaju ko je najbolji za Trebinje, ko je najbolji za Hercegovinu i RS. Zahvaljujem svima na dosadašnjem zalaganju, kao i svim građanima koji danas izađu na izbore“, rekao je Vlatković.

 

Nebojša Vukanović, predsjednik Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića i nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice 9, jutros je glasao na biračkom mjestu u Gimnaziji „Jovan Dučić“.

„Lijep je i sunčan dan i očekujem da izlaznost bude velika, da građani slobodno izađu na izbore, da glasaju slobodno, bez bilo kakvih pritisaka i ucjena. Očekujem da izbori prođu u fer atmosferi, da se regularno prebroje glasovi i da ne bude velikih izbornih zloupotreba, koje bi uticale na rezultat glasanja. Ubijeđen sam da su stvari u RS zrele za promjene i da će se napokon poslije dužeg vremena dogoditi promjene u Srpskoj“, istakao je on.

Vukanović je naveo da su od ranog jutra zabilježene i nepravilnosti.

„Nepravilnosti su zabilježene upravo u onim mjestima koja su i ranije bila poznata po zloupotrebama. To su Doboj i Zvornik, u Majevcu, selu pored Doboja, članovi biračkog odbora ispred vladajuće stranke nisu dozvolili opozicionim posmatračima da uđu na biračko mjesto i prate glasanje. U Zvorniku su tako grube zloupotrebe da je opozicija odlučila da povuče sve posmatrače iz seoskih područja, jer se dešavaju nevjerovatne stvari, prijetnje, zastrašivanja, brutalne i otvorene zloupotrebe. Naši posmatrači u više sela na području Zvornika su zvali policiju i GIK, međutim, niko nije reagovao. Takvo ponašanje grubo utiče i na glasače i rezultat izbora“ rekao je on.

 

Blagoje Grković, šef Izbornog štaba SDS Trebinje i predsjednik Gradskog odbora ove stranke, glasao je na biračkom mjestu u JU „Naša radost“.

„Glasačka mjesta su otvorena na vrijeme, a naši posmatrači uredno prijavljuju sve nedostatke i propuste na biralištima. Sve to dostavljamo GIK Trebinje. Imamo problema oko presavijanja listića ispred člana biračkih odbora, pa sumnjamo da se to svjesno radi, da oni vide za koga su glasali, kao neka vrsta provjere - ko za koga glasa. Takođe, uočen je i problem sa nepresavijanjem listića, ubacivanjem više listića istovremeno, a na sve to smo ukazali GIK Trebinju. Bilo je i nekoliko slučajeva korištenja mobilnih telefona u glasačkoj kabini“ naveo je Grković.

On je istakao da se SDS nada da će kandidati Mirko Šarović za srpskog člana Predsjedništva BiH i Jelena Trivić za predsjednika RS ostvariti ubjedljivu pobjedu, a SDS najbolji mogući rezultat. 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: