Izborni štabovi u Trebinju – reagovanja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izborni štabovi u Trebinju – reagovanja

Izvor: radio Trebinje | Datum:02.10.2022.

Mirko Ćurić, predsjednik Izbornog štaba SNSD-a Trebinje – očekujemo najveću pobjedu

„Željka Cvijanović, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BIH ubjedljivo vodi sa preko 60 odsto osvojenih glasova. Njen protivkandidat Mirko Šarović osvojio je oko 35 odsto prebrojanih glasova. Ubjedljiva pobjeda za srpskog člana Predsjedništva, a nadamo se da će tako biti i na ostalim nivoima i ovo će biti najveća pobjeda SNSD-a sa koalicionim partnerima na području Grada Trebinja“, izjavio je Mirko Ćurić, predsjednik Gradskog izbornog Štaba SNSD-a Trebinje.

U prostorijama Gradskog odbora Partije demokratskog progresa Trebinje izuzetno je živo i iz minuta u minut pristižu novi rezultati za Opšte izbore u BiH.

“Naši timovi upravo obrađuju rezultate sa svakog od biračkih mjesta i prema trenutnim podacima glasalo je 18.200 građana Trebinja ali bez mobilnih timova i glasova u odsustvu. Velika izlaznost nas itekako raduje, a pogotovo na biračkim mjestima u Gorici. To su prvi rezultati koje za sada imamo. Još uvijek je rano govoriti o nekim detaljnijim i preciznijim rezultatima”, kaže Saša Borjan predsjednik Gradskog odbora PDP-a Trebinje.

Ljubiša Krunić,  nosilac liste ove stranke za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 9 takođe izražava zadovoljstvo prvim preliminarnim rezultatima.

“Iz zapadnog i istočnog dijela RS imamo informacije da naš kandidat Jelena Trivić na svim biračkim mjestima, pogotovo u Banjaluci i Bijeljini, ubjedljivo vodi u odnosu na Milorada Dodika. Prema našim saznanjima naš kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović u ovom trenutku vodi u Banjaluci. U Trebinju, trenutno, Željka Cvijanović je neznatnoj prednosti u odnosu na Mirka Šarovića. Da rezimiram, prema rezultatima koji dolaze u centralu PDP-a u Banjaluci Jelena Trivić ubjedljivo vodi i ona će biti novi predsjednik RS”, ističe Krunić.

„Željka Cvijanović je za sada u blagoj prednosti u odnosu na Mirka Šarovića, a Jelena Trivić u odnosu na Milorada Dodika. Nismo zadovoljni rezultatima, biračka mjesta su otvorena u sedam i to je proteklo u redu ali bilo je dosta nepravilnosti na koje smo ukazivali Gradskoj izbornoj komisiji, oni se nisu oglašavali ali dužni su u roku od 24 časa da nam dostave odgovore. Ima i blažih prekršaja ali i onih za koje neko treba da odgovara“, kazao je Blagoje Grković, predsjednik Gradskog odbora SDS-a i šef izbornog štaba.

U prostoriji Socijalističke partije  vlada pozitivna atmosfera. Prema riječima Rajka Ćapina, predsjednika ove stranke izbori su protekli u fer i korektnoj atmosferi.

„Mi svoje političke neistomišljenike ne matramo protivnicima nego samo takmacima. Tako je danas bilo u nnašem gradu što znači da je Trebinje grad kulture i demokratije. S obzirom da smo mi dio vladajuće koalicije, trenutni rezultati nas raduju“, kazao je Ćapin.

              


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: