IZETBEGOVIĆ PRIZNAO PORAZ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

IZETBEGOVIĆ PRIZNAO PORAZ

Izvor: srna | Datum:02.10.2022.

Lider SDA Bakir Izetbegović priznao je večeras u Sarajevu izborni poraz od Denisa Bećirovića u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.
"Rezultati nisu zvanični, ali je jasno da sam ja izgubio za člana Predsjedništva od 11 stranaka", rekao je Izetbegović.

On je u obraćanju javnosti rekao da će SDA poslije izbora ojačati svoju poziciju, te da nije bilo realno očekivati da pobijedi u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH protiv 11 stranaka uz koje su, kako je rekao, stajale i neke ambasade.

"Da ih je bilo devet, ja bih ih nadjačao, ovako 11 nisam uspio", naveo je Izetbegović.

Govoreći o odluci Kritijana Šmita da nametne izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH, Izetbegović je ocijenio da je to "definitivno pojačalo poziciju HDZ-a".

On je rekao da su nametnuti mehanizmi deblokade koje je ovlaš razmotrio, pa će konačan stav naknadno saopštiti.

Na pitanje novinara da osjeća odgovornost i hoće li sazvati kongres stranke, on nije direktno odgovorio, ali je istakao da je "SDA daleko najjača u BiH".

"Ja sam svoj rezultat otprilike sačuvao kako sam prošao na prošlim izborima, SDA će popraviti rezultat i ona je daleko najjača stranka u BiH. Da li će to dovesti do prerviranja unutar stranke to ćemo vidjeti", rekao je Izetbegović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: