Dječija nedjelja: Mališani kod gradonačenika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dječija nedjelja: Mališani kod gradonačenika

Izvor: radio Trebinje | Datum:05.10.2022.

Povodom obilježavanja Dječije nedjelje, danas je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić,  organizovao prijem za djecu iz trebinjskih vrtića, nižih razreda osnovnih škola i Udruženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“.

Gradonačelnik Ćurić je istakao da pažnja djeci treba da bude posvećena 365 dana u godini, a ne samo u Nedjelji djece.

"Danas smo čuli lijepe stvari od djece, recitacije, pjesme, dijelili su poklone. Treba da učimo od njih, da ne mislimo samo na sebe, da djelimo jedni s drugima sve. I mi odrasli treba da volimo, da se radujemo, da volimo porodicu.", priča gradonačelnik Trebinja i ističe da je Gradska uprava danas pitala vaspitače i učitelje šta je potrebno djeci.

"U toku je i javni poziv za raspodjelu novčanih sredstava za pomoć djeci iz područnih odjeljenja osnovnih škola i djeci koja žive u ruralnim područjima a nemaju područno odjeljenje osnovne škole u mjestu prebivališta. Naš interes je da se ne gase škole a ruralne sredine ostaju naseljene. Ono što smo već primjetili je da su određene porodice iz grada koje su bile podstanari, vratile se u ruralna područja, bave se poljoprivredom i to nam je drago.", objasnio je gradonačelnik Ćurić i dodao da u narednom periodu je plan da u naselju Tini bude izgrađen novi vrtić.

U okviru Nedjelje djece, sutra u Kulturnom centru, od devet časova je planirano otvaranje izložbe slika Udruženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: