POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI I ZAJEDNIČKOM DJELOVANJU IZMEĐU TURISTIČKIH ORGANIZACIJA TREBINJA, HERCEG NOVOG I NIKŠIĆA | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI I ZAJEDNIČKOM DJELOVANJU IZMEĐU TURISTIČKIH ORGANIZACIJA TREBINJA, HERCEG NOVOG I NIKŠIĆA

Извор: TO Trebinje | Датум:10.10.2022.

U Kući nobelovca Iva Andrića u Herceg Novom proteklog petka potpisan je Memorandum o saradnji i zajedničkom djelovanju između turističkih organizacija Trebinja, Herceg Novog i Nikšića, koga su u ime pomenutih ustanova potpisali direktori: Mirjana Putica, Milja Vitorović i Mitar Barać.

 

Predstavnicima turističkih organizacija tri lokalne samouprave dobrodošlicu u Herceg Novi u ime domaćina, Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi poželjela je Milja Vitorović kazavši da je ideja o potpisivanju Memoranduma prisutna već neko vrijeme, te da je raduje da su se stekli uslovi da se izrazi saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje sa ciljem razvoja turizma, uz razmjenu znanja i pozitivna iskustva u poslovanju turističkih organizacija, a samim tim i lokalnih samouprava, uopšte. Dodala je da očekuje da se zajednički iskoriste šanse za realizaciju turističkih projekata, te je u tom smislu istakla tradiciju, prirodne i kulturno istorijske potencijale koje imaju strane potpisnice Memoranduma, a to je upravo ono što ih i povezuje. Navela je da je planina Orjen, čiji masiv se prostire na teritorijama sve tri lokalne samouprave predstavlja najveći potencijal za dalji razvoj turizma Trebinja, Nikšića i Herceg Novog.

 

Direktorica Turističke organizacije Trebinja Mirjana Putica, podsjetila je na dosadašnju dobru saradnju. I u proteklom periodu upriličeno je više susreta na kojima su usaglašeni stavovi o potrebi unapređenja saradnje na višem nivou, kroz kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda apostrofirajući brojne primjere veza između privrednih subjekata i stanovnika gradova potpisnica Memoranduma. Dodala je da je potreba o unapređenju međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstu evidentna, te da će za sve mnogo značiti razmjena znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija čime će se značajno doprinijeti razvoju turizma u sve tri lokalne samouprave.

Zadovoljstvo potpisivanjem Memoranduma podijelio je i direktor Turističke organizacije Nikšić Mitar Barać koji je naveo da je Memorandum o saradnji za Turističku organizaciju i nikšićku opštinu od  izuzetnog značaja, jer se radi o opštinama sa kojima je ovaj grad kulturom i tradicijom na više načina i najduže vezan. Dodao je da postoji  više osnova za realizaciju saradnje i pored Orjena ima još modela za proširenje saradnje, te iznio uvjerenje da će zajednički turistički proizvod doprinijeti razvoju i unapređenju turizma. Dodao je takođe da je velika prednost što će strane potpisnice zajedničkim projektima aplicirati za sredstva iz evropskih fondova.

 

Konkretan vid saradnje između tri opštinske turističke organizacije realizovan je već u petak kada je uz potopisivanje protokola na Trgu Nikole Đurkovića organizovan i Bazar gastro – proizvoda u sklopu koga je svoj asortiman domaćih hercegovačkih proizvoda prezentovala „Hercegovačka kuća“ iz Trebinja, uz ostale izlagače iz Nikšića, ali i lokalne izlagače iz Herceg Novog. Bazar je zabilježio odličnu posjetu, a brojni građani Herceg Novog i gosti ovog grada su pokazali interesovanje za organske proizvode i brendove kraja iz kojeg potiču na našim prostorima.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: