U protekla tri dana u Srpskoj zaraženo 57 osoba | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U protekla tri dana u Srpskoj zaraženo 57 osoba

Izvor: RTRS | Datum:10.10.2022.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 291 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 57 osoba.
 
Radi se o 29 muškaraca i 28 žena od kojih je 8 mlađe, 19 srednje i 30 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 7. 10. 2022. godine, prijavljeno je 12 osoba iz Banjaluke, šest iz Trebinja, po dvije iz Bijeljine, Doboja i Prnjavora, po jedna iz Istočne Ilidže, Kotor Varoša, Laktaša, Pala, Sokoca i Foče.

8. i 9.10. 2022. godine prijavljeno je 17 osoba iz Banjaluke, po dvije iz Laktaša i Čelinca, po jedna iz Bijeljine, Bratunca, Jezera, Kneževa, Kotor Varoša i Prnjavora.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi iz Doboja, Trebinja i Novog Grada.

 

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 119.352 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.557 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 443.353 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 86, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u ostalim bolnicama 30. Na respiratoru su četiri osobe (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: