Slobodan Mirković drugi na onlajn takmičenju iz engleskog jezika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Slobodan Mirković drugi na onlajn takmičenju iz engleskog jezika

Izvor: radio Trebinje | Datum:12.10.2022.

 Učenik sedmog razreda iz Bileće Slobodan Mirković osvojio je drugo mjesto na Međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika, na kome su učestvovala djeca iz devet zemalja.

Slobodan, koji je učenik Osnovne škole "Petar Drugi Petrović Njegoš", rekao je Srni da je takmičenje održano onlajn u organizaciji Njemačko-austrijskog kulturno-edukativnog centra "Vilkomen" i da se takmičio sa mnogo učenika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Vijetnama, Hong Konga i drugih zemalja.

On je naveo da je bio jedini predstavnik BiH koji se plasirao u finalni, treći krug takmičenja i da je od njega bio bolji samo učenik iz Hrvatske.

Slobodan je istakao da će mu ovaj uspjeh značiti u daljem školovanju, a svojim vršnjacima je preporučio da uče strane jezike.

On je naveo da pohađa i kurs engleskog jezika Centra Kembridž u Bileći po naprednom Kembridžovom programu, koji mu je, uz redovnu nastavu u školi, mnogo pomogao da ostvari dobre rezultate.

Slobodan je zahvalio nastavnici Mirjani Albijanić i profesoru sa kursa Tanji Babić, istakavši da će i ubuduće učestvovati na takmičenjima iz engleskog jezika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: