Mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost u kotlinama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost u kotlinama

Izvor: Rtrs | Datum:15.10.2022.

Magla, mjestimično gusta, smanjuje vidljivost i usporava vožnju na pojedinim dionicama u kotlinama i duž riječnih tokova, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Magla Foto: RTRS

Iz AMS savjetuju oprez i na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, zbog mogućih odrona zemlje i kamenja na kolovoz, kao i na dionicama gdje se izvode radovi.

 

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

 

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Sokolac - Podromanija, na lokalitetu ukrštanja tog puta sa Ulicom Cara Lazara.

 

Zbog izgradnje trotoara, na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice /Omladinska ulica/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

 

U toku su radovi na rekonstrukciji dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

 

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

 

Zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac - Ukrina.

 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Teslić dva - Teslić tri - granica Republike Srpske/FBiH -Podjezera.

 

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske/FBiH /Lapišnica/ -Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom putu Pale - Podgrab.

 

Zbog radova na dionici magistralnog puta Stari Majdan - Banjaluka /Rudarska/, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaj, kao i na dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/ - Nevesinje jedan.

 

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, saobraćaj se izvodi uz izmijenjen režim vožnje.

 

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri - Republika Srpska/FBiH /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko tog puta, tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

 

Na regionalnom putu Srpske Toplice - Kola kod Banjaluke zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom.

 

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

 

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice-Mezgraja.

 

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u saobraćanju.

 

Na području FBiH radovi su u toku na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina.

 

Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac /kroz ulicu Jukićeva/.

 

Na magistralnom putu Tarčin - Bradina zbog radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin - Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine.

 

Sporije, zbog radova, saobraća se i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac.

 

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: