Depadans Doma penzionera Trebinje počinje sa radom za mjesec dana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Depadans Doma penzionera Trebinje počinje sa radom za mjesec dana

Izvor: Radio Trebinje/Daliborka Radanović. | Datum:18.10.2022.

Depadans Doma penzionera Trebinje, koji je napravljen za korisnike koji su u stanju mentalne i fizičke vitalnosti i žele poseban komfor i tretman u ovoj ustanovi, počeće sa radom sredinom narednog mjeseca. Stavljanjem u funkciju ove lamele Doma penzionera biće značajno unaprijeđena socijalno-zdravstvena usluga u ovoj ustanovi.

Rajko Ćapin, direktor JU „Dom penzionera“ Trebinje ističe da postoji veliko interesovanje za ovakvim vidom usluga.

„U ovom dijelu doma želimo da dodatno pružimo komfor i udobnost korisnicima koji to žele. Imamo mnogo zahtjeva onih koji u stanju mentalne i fizičke vitalnosti, žele da borave u ovoj ustanovi i koriste usluge koje će biti na višem nivou. Završavamo sve radove i u narednih petnaestak dana će ovaj dio doma biti u funkciji. Trebinje je poželjna destinacija za boravak penzionera i postoji veliko interesovanje ove kategorije stanovništva za dodatnim komforom i mi ćemo to da im obezbijedimo“, kaže Ćapin.

Trenutno u Domu penzionera u Trebinju boravi 130 korisnika i svi kapaciteti su popunjeni.

„Postoji jedan trend interesovanja za boravak u našoj ustanovi. I danas smo imali tri nova zahtjeva. Nastojimo da udovoljimo potrebama ljudi. Želimo da pomognemo našim potencijalnim korisnicima ali i njihovim srodnicima“, ističe Ćapin.

Najveći broj korisnika je iz Hercegovine, a ima ih dosta iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.

Posebnu pažnju usmjeravaju na dodatne edukacije zaposlenih koje se kontinuirano provode, a u saradnji sa korisnicima rade i na unapređenju kvaliteta svih usluga.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: