RASPISAN KONKURS ZA PROSVJETINU STIPENDIJU ''VLADIMIR ĆOROVIĆ'' U ŠKOLSKOJ I AKADEMSKOJ 2022/2023. GODINI | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

RASPISAN KONKURS ZA PROSVJETINU STIPENDIJU ''VLADIMIR ĆOROVIĆ'' U ŠKOLSKOJ I AKADEMSKOJ 2022/2023. GODINI

Izvor: Hercegovina press | Datum:20.10.2022.

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta” – Gradski odbor Mostar raspisalo je konkurs za dodjelu Prosvjetine stipendije „Vladimir Ćorović” za učenike osnovnih i srednjih škola i studente u školskoj i akademskoj 2022/2023. godini sa područja Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Konkurs je otvoren od 15. oktobra do 15. novembra 2022. godine i može se pronaći na
sajtu SPKD „Prosvjeta“ na adresi www.prosvjetamostar.org a sve dodatne informacije mogu se dobiti putem elektronske pošte na mejl [email protected]

Stipendije će biti dodijeljene u sljedećim iznosima: za učenike od 6. do 9. razreda osnovne škole – 500,00 KM; za učenike od 1. do 4. razreda srednje škole – 700,00 KM; za redovne studente 1. godine studija – 800 KM; za ostale redovne studente i studente postdiplomskih studija – 1.000,00 KM.

Tradicija stipendiranja u „Prosvjeti“ stara je koliko i naše Društvo, koje je 1902. osnovano upravo s ciljem stipendiranja đaka, a Prosvjetina stipendija „Vladimir Ćorović“ obnovljena je prije sedam godina. Za to kratko vrijeme izrasla je u najveći stipendijsi fond u Hercegovini, jer je prošle godine 150 učenika i studenata dobilo stipendije i nagrade.

U proteklih šest godina ukupno smo dodjelili 358 stipendija i prikupili 163.689 evra.

Među Prosvjetinim stipendistima nekada su bili: Ivo Andrić, Jefto Dedijer, Branko Radulović, Svetozar i Vladimir Ćorović, a danas je evropska šampionka u plivanju Lana Pudar, kao i najmlađi doktor medicine u Republici Srpskoj Sava Milojević i još na desetine sjanih mladih ljudi.

Prosvjetina stipendija „Vladimir Ćorović” do sada je podržana od 127 donatora, Mostaraca, Hercegovaca i njihovih prijatelja i zasnovana je isključivo na privatnim donacijama ljudi.

Osnovni motiv ovog projekta je podsticanje obrazovanja i uspjeha sadašnjih i budućih generacija u Hercegovini i okupljanje stipendista oko najvažnijih životnih vrijednosti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: