Trebinje domaćin regionalne konferencije koja je okupila oko 200 najboljih nastavnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje domaćin regionalne konferencije koja je okupila oko 200 najboljih nastavnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.10.2022.

Asocijacija najboljih nastavnika bivše Jugoslavije u Trebinju, u Gradu sunca je domaćin pete regionalne konferencije koja se od sinoć do nedjelje 23. oktobra održava pod motom ”Svijet obrazovanja briše granice”.

Na konferenciji se očekuje više od 200 nastavnika i drugih predstavnika vladinih i nevladinih obrazovnih institucija i organizacija iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije.

„Kao i prethodna četiri puta, došli smo u dobrom raspoloženju, sa dobrim namjerama, da napravimo uspješnu mrežu koja bi na ovim prostorima u budućnosti čuvala mir, koji se čuva u učionicama u kojima sve postaje i sve nastaje. Tokom ova četiri dana, dvije stotine nastavnika i zavidan broj direktora pokazaće kako svijet obrazovanja briše granice“, rekla je Željana Radojičić Lukić jedan od osnivača Asocijacije.

 

Pozdravljajući u ime gradonačelnika Mirka Ćurića okupljene prosvjetne radnike, Slađana Skočajić, načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje je izrazila zadovoljstvo masovnošću skupa ali i kao dugogodišnji prosvjetni radnik izrazila nadu da će konferencija biti uspješna.

„Ovakve konferencije su potvrda da briga za obrazovanje nema. Prisustvo brojnih prosvjetnih radnika iz regiona, koji žele da obrazovanje bude na visokom nivou i primarno je nešto što je neophodno sistemu obrazovanja. Nadam se da ćete u naredna četiri dana razmijeniti primjere dobre prakse u obrazovanju, ukazati na loše, ali i dobre stvari u obrazovnom procesu i dati priliku da obrazovanje zauzme mjesto koje mu pripada“, poručila je Skočajić.

Između ostalog, sinoć se moglo čuti da je tema konferencije prije svega šta je to liderstvo u obrazovanju.

„Želimo da damo jedni drugima smjernice za budućnost i ukažemo koje bi to stvari u našem poslu trebalo izmijeniti“, poručili su učesnici konferencije. 

Brojni prosvjetni radnici sa prostora država bivše Jugoslavije u Kongresnoj sali Grada sunca predstavili su svoje kreativne ideje koja pospješuju i daju nove dimenzije nastavno obrazovnom procesu.

U okviru konferencije biće dodijeljena prestižna priznanja najbolji nastavnik i najbolji direktor regiona, te zahvalnice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: