Forum raspravljao o mjerama zaštite od požara i bezbjednosti saobraćaja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Forum raspravljao o mjerama zaštite od požara i bezbjednosti saobraćaja

Datum:23.04.2015.

Preventivne mjere zaštite od požara i primjena nove Odluke o bezbjednosti saobraćaja  bile su glavne teme danas održanog sastanka Foruma za bezbjednost zajednice Nevesinje. Sastanku u kabinetu predsjednika SO Nevesinje prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, policije, Teritorijalne vatrogasne jednice, Šumskog gazdinstva „Botin“, Komunalne policije i medija.

Nakon opširne analize  i pozitivnih iskustava iz ranijih godina usvojeni su zaključci koji bi trebalo da spriječe izbijanje požara. Dogovorena je  bolja koordinacija vatrogasaca, policije, mjesnih zajednica, šumskog gazinstva, lovačkog i ribolovnog društva,  te nastavak uklanjanja divljih deponija. Komunikacija  između Policijske stanice, Teritorijalne vatrogasne jedinice i Šumskog gazdinstva u sezoni  pojačane opasnosti od izbijanje požara trebalo bi da se ostvaruje bar  jednom sednično. Opštinskom parlamentu je predloženo da usaglasi  Odluku  o zaštiti od požara uskladi sa aktuelnim zakonom

Članovi Foruma su saglasni  da se striktno poštuje  Odluka o bezbjednosti saobraćaja na području opštine Nevesinje i da se  pokrene pitanje izdavanja dozvola za odvijanje saobraćaja u Ulici Nevesinjskih ustanika. Podržane su aktivnosti na sankcionisanju nepropisno parkiranih automobila u užem gradskom jezgru.


Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: