Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' dobila priznanje ''Eko škola'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' dobila priznanje ''Eko škola''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.10.2022.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Trebinja dobila je priznanje „Eko škola“, nakon uspješno provedene metodologije projekta „Misli o prirodi“, koji podrazumijeva brigu o životnoj sredini kroz vaspitanje i obrazovanje mladih u svim segmentima života i rada škole.

U okviru projekta "Misli o prirodi!" koji organizuje Centar za promociju civilnog društva, a finansira Švedska, održan je i Okrugli sto o perspektivama i metodologiji sertifikacijskog mehanizma „Eko škola“ u BiH, pod nazivom "Ko ne dozvoljava sretno i zeleno djetinjstvo u školama?". Tom prilikom dodijeljeni su sertifikati i zahvalnice školama koje su uspješno implementirale ovu metodologiju u okviru trogodišnjeg projekta, među kojima je i trebinjska Osnovna škola „Vuk Karadžić“.

 

Prema riječima Aleksandra Vukanovića, direkotra Osnovne škole "Vuk Karadžić" sasvim zasluženo je i njihova škola dobila sertifikat kojim je stekla priznanje „Eko škola“.

 

On je dodao da ih ovo priznanje raduje, ali i obavezuje da svakodnevno misle o prirodi i daju svoj doprinos njenom očuvanju i zaštiti.

 

„Kroz implementaciju ovog projekta cilj nam je bio uključenost i aktivan pristup naših učenika u rješavanju ekoloških pitanja kao jedne od najznačajnijih projektnih komponenti koja se prožima kroz sve planirane aktivnosti u vidu promocije i podizanja ekološke svijesti. Veoma smo srećni i ponosni na priznanje 'Eko škola'“, naveo je Vukanović.

 

On se zahvalio svojim učenicima, voditeljima produženog boravka, nastavnicima razredne i predmetne nastave koji su prepoznali značaj ovog projekta i dali svoj doprinos u njegovoj realizaciji.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: