U petak Skupština grada Trebinja: Pred odbornicima 31 tačka dnevnog reda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U petak Skupština grada Trebinja: Pred odbornicima 31 tačka dnevnog reda

Izvor: Radio Trebinje | Datum:24.10.2022.

Nakon tromjesečne pauze u redovnom skupštinskom zasjedanju, za petak, 28. oktobar, sazvana je 14. redovna sjednica Skupštine grada Trebinja, sa 31 tačkom dnevnog reda, među kojima su prijedlozi odluka o usvajanju Nacrta rebalansa budžeta grada za ovu i Nacrta budžeta za 2023. godinu te prijedlozi za dodjelu javnih priznanja.

Nacrtom rebalansa budžeta ukupna budžetska sredstva planirana su u iznosu od 39 190 324 KM dok su Nacrtom budžeta grada za 2023. godinu planirana  sredstva od 39 509 287 KM.

Odbornici će prethodno razmatrati izvještaje o izvršenju budžeta, stanju duga i izdatim garancijama Grada Trebinja i korištenju budžetske rezerve do 30. juna ove godine, kao i prijedlog odluke o raspodjeli neutrošenih namjenskih sredstava iz 2021. godine.

Nakon raspisanog javnog poziva, a na osnovu prijedloga gradonačelnika Mirka Ćurića, za javno priznanje “Povelja Grada Trebinja” predloženi su JZU Bolnica Trebinje i JZU Dom zdravlja Trebinje, a za “Zahvalnicu Grada Trebinja” – akademski slikar Mirjana Mira Maoduš.

Na obimnom dnevnom redu su i informacija o stanju bezbjednosti za prvih šest mjeseci ove godine, izvještaj o ostvarivanju programa rada Skupštine u aprilu i junu ove godine, odluka o usvajanju lokalnog plana upravljanja otpadom 2022-2027, prijedlog odluke o komunalnim taksama i najnižoj osnovnoj cijeni vodnih usluga.

Pred odbornicima će biti i prijedlog odluke o pristupanju izradi Urbanističkog plana “Trebinje”, prijedlog odluke o subvencionisanju dijela troškova javnih vodnih usluga vodosnabdijevanja, odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda socijalno ugroženih kategorija na području našeg grada te više odluka koje se odnose na izmjene dijela regulacionih planova “Sjeverni logor”, “Blace-Abazovina” te izmjene zoning plana “Grad Sunca”.

Sjednica gradskog parlamenta u petak, 28. oktobra, počinje u 10 časova, u velikoj sali Grada Trebinja, uz direktan prenos na talasu Radio Trebinja.

         


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: