Сутра почиње вакцинација против грипа | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Сутра почиње вакцинација против грипа

Извор: RTRS | Датум:25.10.2022.

У Институту за јавно здравство Републике Српске сутра почиње вакцинација против грипа, речено је на конференцији за новинаре представника Института.
 


Вакцинација (Фото: ФБ/Министарство здравља Српске)


Вакцинација ће бити обављана сваким радним даном и суботом од 8.00 до 14.00 часова, рекла је помоћник директора за медицинске послове у Институту за јавно здравство Српске Јела Аћимовић.

Она је навела да ће домови здравља од сутра почети да преузимају вакцине, позвавши оне који имају право на бесплатну вакцинацију да почну јављати овим здравственим установама.

Аћимовићева је навела да је набављено 20.000 доза вакцине против грипа за категорије становништва које имају право на бесплатну вакцинацију, а ријеч је четворовалентној вакцини произвођача Санофи.

Она је додала да је Институт обезбиједио и 3.500 доза за оне који немају право на бесплатну вакцинацију, а цијена једне дозе је 28 КМ.

- Допремљено је 10.000 доза, а остатак очекујемо наредне седмице - рекла је Аћимовићева.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: