Radović: Budući azil za pse ne ugrožava nikoga | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radović: Budući azil za pse ne ugrožava nikoga

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.10.2022.

Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Grada Trebinja izjavio je danas da će azil za pse, čija je gradnja počela prije nekoliko dana u selu Zgonjevo, biti reprezentativan ne samo za Trebinje već i za Bosnu i Hercegovinu te da nema mjesta bojazni za sigurnost tamošnjih mještana, reagujući na njihove mirne proteste, kojim su juče izrazili nezadovoljstvo zbog početka izgradnje ovog objekta, zahtijevajući prekid radova i iznalaženje nove lokacije.

“Ni na jedan način život ljudi u Zgonjevu neće biti ugrožen, objekat će biti izgrađen kvalitetno i sigurno, po najvišim standardima, ne postoji mogućnost izlaska životinja iz azila. Ni gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem ni naše odjeljenje i ja, kao njegov načelnik, ne želimo da pravimo problem bilo kome, niti je naš cilj da se građani osjećaju ugroženo”, ističe Radović.

On dodaje da se azil gradi na zemljištu koje pripada Gradu Trebinju.

“Nismo uzurpirali tuđu imovinu, gradimo na imovini Grada Trebinja, azil će biti građen na dovoljnoj udaljenosti od kuća, da se mještani ne bi uznemiravali. Uvijek sam za to da se problemi rješavaju razgovorom i dogovorom, ako neko želi da se žali zbog izgradnje azila zakonskim putem, nemam ništa protiv toga”, jasan je Radović.

Policiji je, dodaje, predata krivična prijava protiv nepoznatih počinilaca koji su ovog vikenda uništili zaštitnu ogradu oko gradilišta.

 “Nadam se da će počinioci što prije biti otkriveni i zakonski sankcionisani”, kaže načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Grada Trebinja.

Mještani Zgonjeva poručili su da će, ako nadležni ne postupe po njihovom zahtjevu, doći i pred Gradsku upravu da izraze nezadovoljstvo.

“Mi samo želimo dobro svima nama. Kako ćemo dijete sutra da pustimo da prošeta kroz selo? Već sada imate pasa iz postojećeg azila, koji su čipovani i koji šetaju ovuda”, navodi član Savjeta mjesne zajednice Petrovo Polje Pero Marić.

Podsjetimo, izgradnju savremenog azila za pse sa pratećim objektima zajednički finansiraju britanska organizacija za pomoć životinjama „Network for Animals“ i Grad Trebinje sa oko 510.000 KM, od čega će Britanci obezbijediti 80 odsto sredstava.

Početak radova su 20. oktobra obišli i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić zajedno sa načelnikom Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove Spasojem Radovićem, navodeći da novi azil treba da bude završen u roku od 90 radnih dana.

„Network for Animals“ trenutno provodi 40 projekata u 20 zemalja svijeta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: