Važan korak u borbi protiv dijabetesa – od sutra preventivni pregledi u mjesnim zajednicama (AUDIO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Važan korak u borbi protiv dijabetesa – od sutra preventivni pregledi u mjesnim zajednicama (AUDIO)

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.10.2022.

U organizaciji Udruženja dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje sutra će početi preventivni pregledi i mjerenja šećera u krvi građanima u područnim ambulantama porodične medicine i trebinjskim mjesnim zajednicama.

Ovi pregledi, koji se provode u saradnji sa Domom zdravlja i uz podršku Grada Trebinja, organizuju se u okviru projekta „Trebinje bez dijabetesa nije fantazija“.

Nada Bijedić, predsjednica Udruženja dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje ističe da će građani imati priliku da urade najneophodnije preglede u cilju prevencije dijabetesa.

„Biće u prilici da izmjere nivo šećera u krvi, holesterola, tromjesečnog šećera, potom da izmjere krvni pritisak, indeks tjelesne težine, jer je sve više gojaznih u našem gradu. Radićemo i preglede stopala, te edukaciju o prevenciji komplikacija dijabetesa, savjetovanja o pravilnoj upotrebi glukometra i vođenju dnevnika za samokontrolu kao i o važnosti pravilnog režima ishrane i neophodnosti bavljenja fizičkom aktivnošću“, navela je ona.

Novooboljelim licima biće podijeljeni i aparati za mjerenje šećera u krvi sa pripadajućim trakicama i edukativni materijal.

Pregledi i mjerenja šećera u krvi počinju sutra, u mjesnoj zajednici Petrovo Polje, u ambulanti porodične medicine, od 13 do 15 časova.

Prema planu, u mjesnoj zajednici Gorica pregledi će biti organizovani u petak, 28. oktobra, od 13 do 15 časova.

U mjesnoj zajednici Hrupjela pregledi će biti organizovani u subotu, 29. oktobra, od 11 do 13 časova, dok će u nedjelju, 30. oktobra, u istim terminima, biti pregledi u mjesnoj zajednici Pridvorci.

Sa Nadom Bijedić razgovarala Daliborka Radanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: