Uručeni sertifikati za bolji rad jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uručeni sertifikati za bolji rad jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.10.2022.

U Trebinju je danas završena obuka i uručeni sertifikati učesnicima završnog ciklusa treninga Akademije za lidere za 60 predstavnika jedinica lokalne samouprave i organizacija civilnog društva iz 12 opština, gradova BiH.

Akademija je organizovana u okviru projekta ''Jačanje lokalnog učešća i saradnje kroz partnerstvo javnih vlasti i organizacija civilnog društva u BiH - LINK za saradnju''.

Vrijednost projekta je preko 1.000.000 KM, a finansira se sredstvima Evropske unije.

Dženana Dedić, predstavnik Agencije lokalne demokratije Mostar, koja je nosilac projekta, kaže da su teme obuka bile liderstvo, menadžment, timski rad i učešće građana u procesima u odlučivanja.

„Lokalne samouprave iz Berkovića, Jablanice, Kostajnice, Maglaja, Mostara, Nevesinja, Novog Grada, Prijedora, Ravnog, Trebinja, Zavidovića i Žepča razmijenili su postojeće prakse svojih institucija i organizacija, detektovali manjkavosti rada, te na osnovu naučenog pokušali naći modele za poboljšanje istog. Cilj ovog projekta je izgradnja kapaciteta lokalnih vlasti i civilnog društva i njihova zajednička saradnja u kreiranju boljih lokalnih zajednica“, istakla je Dedić.

Sertifikate učesnicima ovog projekta uručio je Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja, koji je rekao da projekat ima za cilj jačanje kapaciteta predstavnika lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva.

„Svrha projekta je da bi se postigla što bolja saradnja između jedinica lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva za adekvatno prepoznavanje problema i zajedničko kreiranje što boljih rješenja. Kroz ove treninge, radionice je sigurno postignut dobar efekat i tek treba da u narednom periodu očekujemo prave rezultate“, naveo je Bošković.

Idriz Alihodžić, pomoćnik gradonačelnika Zavidovića i jedan od učesnika Akademije, istakao je da su imali priliku da razmijene iskustva o funkcionisanju lokalnih samouprava u BiH, te da će nastojati da na osnovu stečenog znanja unaprijede rad lokalne zajednice.

Projekat se realizuje od 1. januara 2020. godine, a biće završen do 31. decembra 2023. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: