Premijerno prikazan film ''Bljesak za vječnu tamu'', posvećen tragično stradalom Ljubinku Akšamu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Premijerno prikazan film ''Bljesak za vječnu tamu'', posvećen tragično stradalom Ljubinku Akšamu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.10.2022.

U Kulturnom centru Trebinje večeras je premijerno prikazan dokumentarno-igrani film novinara Nebojše Kolaka, koji je posvećen tragično stradalom mladom trebinjskom fudbaleru Ljubinku Akšamu.

Mladi fudbaler je prije 26 godina stradao od udara groma na stadionu „Leotar“, a film nosi simboličan naziv „Bljesak za vječnu tamu“.

Nebojša Kolak je istakao da su ovakvi događaji rijetki, posebno na našim prostorima.

 

„Ljubišao je bio dijete koje je imalo samo 18 godina. Predviđali su mu veliku fudbalsku karijeru, ali osim toga on je bio talentovan na raznim poljima, uvijek nasmijan i veseo“, priča Kolak.

 

Kaže da je odavno želio da snimi ovaj film, ali da se sve posložilo tek sada, nakon 26 godina.

 

„Posebna zahvalnost majci i sestri, jer nije lako sjesti pred kameru i svega se prisjećati. Uvijek imam veliku odgovornost prema svim dokumentarnim filmovima koje snimam, a vremenom steknete i određeno iskustvo. Najveći problem mi je predstavljalo to što nema video snimaka i fotografije su jako loše rezolucije. Zadovoljan sam kako je sve ispalo i jako mi je bitno što će film ostati narednim generacijama da pogledaju šta se sve može desiti na terenu i ne daj Bože da se ikada ponovi“, rekao je Nebojša Kolak.

 

Ljubinka Runjevac rođ. Akšam, sestra tragično stradalog fudbalera kazala je da je jako teško prolaziti kroz sve to, ali da su srećni što Ljubinko nije zaboravljen.

 

„Sjećaju ga se svi njegovi školski drugovi i svi iz FK 'Leotar'. Za tako malo godina je uspio ostaviti toliko toga, da majka i ja danas budemo ponosne“, dodala je ona.

 

Grad Trebinje i Omladinska škola FK „Leotar“ svake godine organizuju Memorijalni turnir za mlade fudbalere u znak sjećanja na tragično nastradalog fudbalera.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: