Gačanke u derbiju bolje od Bimal Jedinstva | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gačanke u derbiju bolje od Bimal Jedinstva

Izvor: Glas Srpske | Datum:28.10.2022.

GACKO - Odbojkašice Gacka savladale su sinoć Bimal Jedinstvo u derbiju 3. kola Premijer lige BiH, rezultatom 3:1 za tim iz Hercegovine (25:22,27:29, 25:12, 25:18).



Odavno zaljubljenici u odbojku ne pamte bolje ispunjenu dvoranu Kulturno - sportskog centra, a najnovija akvizicija Ivana Radović te povratnik u matični klub Ana Gajić velika su pojačanja, tako da se u ovom hercegovačkom gradiću očekuju ove godine veliki rezultati na svim frontovima gdje nastupaju.

Bimal Jedinstvo je suvereni vladar na odbojkaškoj sceni  BiH skoro dvije decenije. Ipak ove godine realno je, ako ne dođe do većih igračkih promjena da dođe i do smjene na čelu.

Dominirale su domaće igračice u svim segmentima igre, a gošće su samo riješile drugi set u svoju korist. Baš u toj dionici igre, viđena je prava drama jer su gošće vodile 15:24 ali su izabranice Saše Slijepčevića anulirale vođstvo, ali ipak na kraju su Brčanke dobije taj set na razliku.

Kapiten domaćeg tima Helena Popović istakla je za “ Glas Srpske” nakon pobjede da su njene saigračice nošene frenetičnim navijanjem sa tribina pružile dobru partiju, ali da očekuje još bolju igru u nastavku šampionata.

- Od prvog poena ušle smo maksimalno motivisano u ovaj susret i odigrale jednu dobru utakmicu. Ispoštovale smo dogovor iz svlačionice te ostvarile važnu pobjedu. Ovo je sezona u kojoj su možda i najveća očekivanja do sada. Potrudićemo se da sve to na parketu i opravdamo - rekla je Popovićeva.

Podsjećamo, ovaj meč je odgođen zbog obaveza Brčanki u Evropi, a isti rivali igraće u polufinalu Kupa Republike Srpske, a bolji iz toga duela, osim finala Kupa Srpske plasiraće se automatski i u polufinale Kupa BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: