Završena manifestacija "Dani mitropolita Amfilohija" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Završena manifestacija "Dani mitropolita Amfilohija"

Izvor: RTRS | Datum:02.11.2022.

Premijerom filma "Lastavice Hristove" Julije Bočareve, koji je doprinos sjećanju ruskog naroda na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, u Podgorici sinoć je  završena manifestacija "Dani mitropolita Amfilohija".
 


Mitropolit Amfilohije (foto: Hram TV)


Film je posvećen jednom monahu na prvom mjestu, što "lastavice Hristove" i simbolizuju - one koji su se odrekli svijeta da bi stekli Carstvo nebesko, ali i duhovnom vođi jednog naroda blaženog spomena mitropolitu Amfilohiju.

Producent Julij Cetlin rekao je prije početka premijere da se Srbi od Rusa uče pokajanju, a Rusi od Srba radosti i da slovenske bratske narode spaja mnogo toga.

- Na prvom mjestu to je naša vjera pravoslavna i naš korijen koji je sam Gospod naš Isus Hristos, ali i lijepi umjetnički projekti od kojih je jedan i film Julije Bočarove "Lastavice Hristove" - istakao je Cetlin.

On je naglasio da je divno rečeno da je mitropolit Amfilohije upalio svijeću i podigao revoluciju.

- Naše litije za odbranu svetinja i vjere pravoslavne jesu bile duhovna revolucija, i svi smo bili svjedoci čuda koje su one izazvale, a koje je prepoznao i naš bratski ruski narod, o čemu svjedoči i ovaj filmski projekat Julije Bočareve - rekao je Cetlin.

Podgorički paroh Predrag Šćepanović prije projekcije filma zahvalio je vjernom narodu za veliku prisutnost manifestaciji "Dani mitropolita Amfilohija", koja je počela 28. oktobra u organizaciji Mitropolije crnogorsko-primorske i sveštenog bratstva Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici povodom dvije godine od upokojenja blaženopočivšeg mitropolita.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: