Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Luka Petrović na čelu Organizacionog odbora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske: Luka Petrović na čelu Organizacionog odbora

Izvor: Glas Srpske | Datum:10.11.2022.

BANJALUKA - Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović biće na čelu Organizacionog odbora 68. Izbora deset najboljih sportista Republike Srpske.



Njemu će ovo biti drugi put da predsjedava odborom koji će doprinijeti da završna manifestacija koja je zakazana za 12. decembar bude na najvišem mogućem nivou.

Petrović nije krio zadovoljstvo što mu je ponovo pripala odgovorna funkcija, te je naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi “Glasu Srpske” pomogao i olakšao organizaciju najstarijeg događaja ovakvog tipa u regionu.

- Koliko je značajna ova manifestacija najbolje govori tradicija. Zahvalan sam direktoru i uređivačkom kolegijumu “Glasa Srpske” koji su mi pružili čast da budem na čelu Organizacionog odbora, što sam s radošću i prihvatio. Kao i uvijek do sada, preduzeće koje prestavljam “Elektroprivreda RS” pomoći će u organizaciji same manifestacije jer je riječ o sportu i snazi Srpske - naveo je Petrović.

Podvukao je kako je važno da Srpska ulaže u sport i promoviše najbolje ekipe i pojedince koji nas uvijek obraduju uspjesima širom svijeta.

- Tu je i stručni žiri koji će sigurno dati najrealnije ocjene i izabrati najbolje od najboljih. I pred njima je težak zadatak, ali ne sumnjam da će ga uraditi na vrhunski način. Kada se tačno zna ko šta radi, ne može da ne bude onako kako svi priželjkujemo - rekao je Petrović.

Direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović naglasio je da je svaka pomoć pri organizaciji vrlo značajna, te da je “Elektroprivreda RS” godinama uz Izbor najboljih sportista.

- Svi znamo u kakvom vremenu živimo i koliko je teško organizovati bilo šta, a kamoli krovnu manifestaciju kada je u pitanju sport Srpske. Zato sam izuzetno srećan što nam je “Elektroprivreda RS” na čelu sa Lukom Petrovićem saveznik na ovom putu i siguran sam da ćemo još jednom svi zajedno riješiti zadatak bez greške - rekao je Dmitrašinović.

Osim izbora deset najboljih, na završnoj manifestaciji biće dodijeljeno još deset nagrada, priznanja i plaketa i to u kategorijama: najbolji sportista iz Republike Srpske, najbolji trener, ambasador sporta Republike Srpske, plaketa za specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Srbije, plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju sporta, nagrada za najbolji sportski događaj godine, plaketa za izuzetna dostignuća u paraolimpijskom sportu, plaketa za sportski poduhvat godine, plaketa posthumno i Zlatno pero - “Limun Papić”, kao nagrada najboljem sportskom novinaru Srpske.

Prva sjednica iduće sedmice

Kao što je poznato na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija je proslavljeni rukometaš Dragan Škrbić, a prva sjednica biće održana iduće sedmice. Savezi imaju rok do 14. novembra da dostave nominacije, a potom će na prvom zasjedanju komisije biti usvojene liste kandidata. Još uvijek titulu najboljeg nosi fudbaler Borca Goran Zakarić koji je nagradu dobio za minulu godinu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: