Najava: Promocija Zbornika radova sa naučnog skupa ''Oslobođenje Trebinja u Prvom svjetskom ratu'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najava: Promocija Zbornika radova sa naučnog skupa ''Oslobođenje Trebinja u Prvom svjetskom ratu''

Izvor: radio Trebinje | Datum:11.11.2022.

Povodom Dana oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu, sutra će u velikoj sali Grada Trebinja biti promovisan Zbornik radova sa naučnog skupa “Oslobođenje Trebinja u Prvom svjetskom ratu”.

Ovaj naučni skup je održan u novembru 2018. godine, povodom obilježavanja vijeka od oslobođenja Trebinja u Velikom ratu, kada je 14. pješadijski puk Timočke divizije srpske vojske pobjedonosno umarširao u naš grad - donijevši slobodu nakon viševijekovne turske i austrougarske okupacije ovih prostora.

Kako je najavljeno, na promociji Zbornika govoriće predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, dekan Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu Draga Mastilović, Borivoje Milošević, profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci te Vladan Virijević, profesor na Filozofskom fakultetu u Prištini - Kosovska Mitrovica.

Promocija sutra počinje u 19 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: