Mjestimično vlažni kolovozi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mjestimično vlažni kolovozi

Izvor: Rtrs | Datum:12.11.2022.

 Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

 

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, te na regionalnim pravcima Ukrina - Gornja Vijaka.

 

 

Na području FBiH zbog radova na magistralnom putu Doboj - Maglaj, na dionici Poljice - Maglaj, od 7.00 do 16.00 časova saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

 

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo - Vogošća u ulici Alipašina, zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac, kroz ulicu Jukićeva.

 

Zbog radova na dionici magistralnog puta Žitomislići - Počitelj, obustavlja se saobraćaj u terminima od 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova.

 

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom. U noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Sporije zbog radova saobraćaj se odvija i na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać - Bosanski Petrovac.

 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: