Turska: Uhapšen osumnjičeni za podmetanje bombe u Istanbulu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Turska: Uhapšen osumnjičeni za podmetanje bombe u Istanbulu

Izvor: RTRS | Datum:14.11.2022.

Turska policija uhapsila je jednog muškarca, osumnjičenog da je podmetnuo bombu koja je eksplodirala u prometnoj pješačkoj ulici u Istanbulu, izjavio je jutros ministar unutrašnjih poslova Turske.
 


Napad u Instanbulu (Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN)


On je predočio da prvi nalazi istrage ukazuju na to da su kurdski ekstremisti odgovorni za taj smrtonosni napad.

U jučerašnjoj eksploziji na aveniji Istiklal, popularnom turističkom odredištu sa bojnim prodavnicama i restoranima nadomak poznatog istambulskog trga Taksim, poginulo je šestoro ljudi, a više desetina njih je ranjeno, prenosi AP.

- Nedugo nakon detonacije policija je uhapsila jedno lice za koje se vjeruje da je postavilo eksplozivnu napravu - potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, prenijela je agencija Anadolu.

Iako nije otkrio identitet osumnjičenog, Sojlu je rekao da je privedeno još 21 lice koje se dovodi u vezu sa eksplozijom i potvrdio da prvi nalazi istrage upućuju na Radničku partiju Kurdistana (PKK) i na njenu ekspozituru u Siriji PID.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: