Više aktivnosti povodom Svjetskog dana dijabetesa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Više aktivnosti povodom Svjetskog dana dijabetesa

Izvor: radio Trebinje | Datum:14.11.2022.

Mjerenjem šećera u krvi zainteresovanim građanima na Trgu Slobode, Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Trebinje završeno je obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa,  koje je organizovano u saradnji sa Domom zdravlja i osnovnim školama Trebinje uz podršku Grada Trebinja.

Kako kaže Nada Bijedić, predsjednik Udruženja dijabetičara, ovaj način žele da skrenu pažnju na sve veći broj oboljelih od ove bolesti, a u novembru je organizovano više aktivnosti u cijeloj regiji istočne Hercegovine.

„U bioskopskoj sali Kulturnog centra Trebinje juče je prikazana projekcija dokumentarnog filma „Vožnja za život“, koji daje uvid u živote osoba koje žive sa dijabetesom i profesionalno se bave sportom, dok je sinoć u velikoj sali HET-a održano predavanje i prezentacija na temu „Senzori-sistemi za bezbolno, kontinuirano mjerenje glukoze“, gdje su eminenenti stručnjaci prezentovali na temu senzora- sistema za kontinuirano mjerenje glukoze“, istakla je Nada Bijedić, predsjednik Udruženja dijabetičara Trebinje.

Trebinjski kros protiv dijabetesa koji je bio planiran za danas je odložen je zbog kiše.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: