Tek rođena Jelena im ispala na pod: Istraga o padu novorođenčeta u fočanskoj bolnici, ko će sve odgovarati | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Tek rođena Jelena im ispala na pod: Istraga o padu novorođenčeta u fočanskoj bolnici, ko će sve odgovarati

Izvor: Srpska.info | Datum:15.11.2022.

Istraga o padu novorođenčeta u Univerzitetskoj bolnici Foča još nije dobila epilog, a fočanska policija tužilaštvu je nedavno dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

 


Izvještaj je podnesen 10. oktobra i njime su obuhvaćeni specijalista ginekologije i akušerstva dr Vladimir Čančar, specijalista pedijatrije dr Vladimir Turuntaš i babica Biljana Kulić, piše UNA.


Radi se o članovima medicinskog tima koji su 19. avgusta u 8.20 časova izvršili porođaj Jovane Vesić poslije kojeg je, zbog nepažnje osoblja, njena tek rođena beba Jelena pala na pod. Zadobila je povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom i njeno zdravstveno stanje se ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je hitno operisana i uspješno se oporavlja.

 


– Nakon što je zaprimilo izvještaj od PU Foča Tužilaštvo je formiralo predmet u kojem postupajući tužilac preduzima radnje iz svoje nadležnosti u cilju donošenja naredbe o sprovođenju istrage protiv odgovornih osoba zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći – rekao je za UNU portparol OJT Trebinje Srđan Vukanović.


Nema odgovornosti direktora UB Foča?


On je potvrdio da se istraga trenutno vodi protiv tri osobe, te da u ovom trenutku nema dokaza koji ukazuju da je u svemu bilo propusta direktora UB Foča Radmila Marića ili nekih drugih lica.


– Tužilaštvo preduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica koje se odnose na navedeni događaj, te ukoliko se utvrdi da se osim prijavljenih lica i u radnjama drugih lica sadržana obilježja bića nekog krivičnog djela, istraga će se proširiti i na druga lica. Na osnovu do sada prikupljenih činjenica i dokaza nije utvrđeno da su u radnjama direktora Univerzitetske bolnice Foča sadržana obilježja bića nekog krivičnog djela – rekao je Vukanović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: