Potpisan ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje „Hercegovačke kuće“ u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisan ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje „Hercegovačke kuće“ u Beogradu

Izvor: Radio Trebinje | Datum:15.11.2022.

„Agrarni fond“ Trebinje danas je sa Gradom Beogradom potpisao ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje „Hercegovačke kuće“ u Beogradu.

 

Direktor trebinjskog „Agrarnog fonda“ Veselin Dutina rekao je da je ovo prvi objekat koji će biti otvoren u Srbiji.

„Lokacija na kojoj će biti otvorena 'Hercegovačka kuća' je Vračar, Makenzijeva ulica br. 44. Poslije provedenih svih procedura koje nisu bile jednostavne, dobili smo u zakup poslovni prostor površine 85 metara kvadratnih i on će biti opremljen kao i naši objekti u Republici Srpskoj. Mi smo uporedo sa provođenjem procedura oko dobijanja poslovnog prostora u Beogradu, radili i na tome da se registrujemo za izvoz proizvoda u Srbiju. Očekujemo da će objekat biti otvoren već početkom naredne godine“, naveo je Dutina.

On je podsjetio da su prodajni objekti ranije otvoreni u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

„To su tri tržišta na kojima se trenutno mogu kupiti prizvodi hercegovačkih domaćina. Takođe, na Jahorini smo u saradnji sa 'Olimpijskim centrom Jahorina' ubacili jednu polici sa našim proizvodima. Imamo pisma namjere drugih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koje su iskazale želju da se otvore prodajni objekti i u njihovim lokalnim zajednicama i na taj način ćemo pružiti nova tržišta našim poljoprivrednim proizvođačima“, kazao je Dutina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: