Otvara se Hercegovačka kuća u Beogradu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvara se Hercegovačka kuća u Beogradu

Izvor: Rtrs | Datum:15.11.2022.

Agrarni fond grada Trebinja sklopio je danas sa gradom Beogradom ugovor o zakupu poslovnog prostora za otvaranje Hercegovačke kuće u glavnom gradu Srbije.

 

 

Direktor trebinjskog Agrarnog fonda Veselin Dutina, koji je potpisao ugovor, rekao je da je to prvi objekat Hercegovačke kuće koji će biti otvoren u Srbiji već početkom sljedeće godine.

 

Dutina je naveo da će objekat biti na Vračaru u Makenzijevoj ulici.

 

On kaže da su prethodno sprovedene procedure koje nisu bile jednostavne i da su dobili u zakup poslovni prostor površine 85 metara kvadratnih, koji će biti opremljen kao i ostali objekti Hercegovačke kuće u Republici Srpskoj.

 

Dutina je naveo da su uporedo sa procedurama za dobijanje poslovnog prostora u Beogradu radili i na registraciji za izvoz proizvoda u Srbiju.

 

On je podsjetio da su prodajni objekti Hercegovačke kuće ranije otvoreni u Trebinju, Banjaluci i Istočnom Sarajevu, u kojima se mogu kupiti prizvodi hercegovačkih domaćina.

 

- Na Jahorini smo u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina" postavili jednu policu sa našim proizvodima. Imamo pisma namjera i drugih lokalnih zajednica iz Srpske, koje su iskazale želju za otvaranjem tih objekata - istakao je Dutina, navodeći da će se i na taj način pružiti šansa za nova tržišta domaćim poljoprivrednicima.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: