Дом пензионера у Требињу Југославија у малом | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Дом пензионера у Требињу Југославија у малом

Извор: Glas Srpske | Датум:16.11.2022.

ТРЕБИЊЕ - Дом пензионера Требиње је Југославија у малом. Овдје живе, друже се и на најљепши начин проводе златну јесен живота људи из свих крајева бивше републике, са поносом истичу његови станари.



Због препознатљивости на ширем подручју ова јавна установа је топли дом за припаднике разних нација, а границе и предрасуде међу њима не постоје. Станари истичу да у овом дому нема подјеле и да сви живе у слози, а руководство се труди да им обезбиједи још боље услове.

- У посљедње двије године обавили смо опсежну санацију и реконструкцију дома, чиме су наши станари добили на комфору. Побољшали су се услови становања, а исто тако и услови рада наших запосленика - истиче директор требињског дома пензионера Рајко Ћапин.

Ћапин наводи да су корисници дома најбољи сарадници особља који сугестијама и животним искуством помажу унапређењу рада ове установе.

У оквиру редовних активности у дому се организују и креативне радионице. Корисници дома истичу да су у склопу тих радионица развили таленте за које нису знали да посједују.

- Могу да нагласим да сам својим боравком и услугом у дому презадовољна. Посебно бих похвалила особље и менаџмент. Слободно вријеме, ког имамо на претек, проводим  у дружењу са осталим корисницима. Заједно са њима учествујем у нашој креативној радионици гдје се још боље упознајемо, а дружења често оплеменимо и пјесмом - рекла је Коса Сикимић, корисница дома.

Особље дома са поносом истиче да су у протеклом периоду, након рехабилитације у овој установи, кући отпуштена четири корисника.

Станари дома посебно наглашавају стручност и хуманост свих запосленика, те њихову константну посвећеност корисницима. Да око 50 запослених у континуитету ради на побољшању услуга дома, говоре и разни семинари, обуке и едукације које похађају.

- Будући планови су везани за сталну едукацију нашег особља да бисмо одговорили веома захтјевном задатку, а то је брига о старима. Као и до сада, спроводићемо сталне едукације кроз похађање семинара и доласка еминентних стручњака како би степен обучености подигли на највиши ниво - наводи Ћапин.

Оно што станари највише воле да похвале јесте локација на којој је смјештен дом. Налази се на обали ријеке Требишњице, а поглед се пружа на Херцеговачку Грачаницу. У непосредној близини је и чувени Перовића (Арсланагића) мост као и шеталиште уз обалу ријеке.

- Прелијепо небо, плаво како зна да буде само изнад Требиња и угодна медитеранска клима додатан су разлог да они који одлучују у који би пензионерски дом дођу баш овдје - поручују станари Дома пензионера у Требињу.

Капацитет и цијена

Дом пензионера располаже са 146 лежајева, а у овој установи је смјештено 130 станара. 

Они који овдје желе да проведу трећу животну доб требају мјесечно издвојити од 750 КМ до 1.104 КМ, у зависности од категорије.

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: