NAKON SKANDALA oglasila se profesorica: “Nisam mogla ni sanjati ovako nešto… | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

NAKON SKANDALA oglasila se profesorica: “Nisam mogla ni sanjati ovako nešto…

Izvor: Rejting,info | Datum:18.11.2022.

Protiv tri učenika Tehničke škole u Trsteniku pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak zbog

Učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smijali se.

Slučaj se odigrao u odeljenju trećeg razreda tokom šestog časa. Prijavljen je policiji i Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

„Đak je došao iza profesorke koja je sjedjela. Ona mu je smirenim tonom rekla “znaš da nije kulturno stajati nekome iza leđa?”, iznosi izvor.
Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

„Odmah zatim, učenik je izvukao stolicu i nesrećna žena je pala na pod. Nakon toga, na snimku se čuje neprijatno smijanje u učionici. Cio događaj je “uživo” prenosio na društvenoj mreži drugi učenik, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se drugi učenik, koji je svoj snimak dijelio na “viberu”.

 

Maltretirana profesorka tokom večeri se javila hitnoj pomoći i trenutno je na bolovanju. U Tehničkoj školi je rečeno da je pokrenut vaspitno-disciplinski postupak.

„Slučaj smo odmah prijavili Školskoj upravi, Centru za socijalni rad, Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu“, iznosi Milan Glidžić, direktor škole.

„U pisanoj formi smo obavijestili roditelje učenika koji su učestvovali u incidentu i očekujemo pisane izjave učenika, uz prisustvo roditelja. Tim za zaštitu od nasilja se sastao, radimo na izradi operativnih planova. Održaće se i roditeljski sastanak u tom odeljenju“.

Profesorka je za Kurir rekla da se loše osjeća nakon svega što je doživjela.

“Postupak je pokrenut, ja sam na bolovanju. Ni u snu nisam mogla da zamislim da ću da doživim nešto ovako. Moj sin je dobio taj snimak, i on je potresen. Živim sama sa dva maloletna deteta. Ničim izazavano je došlo do ovog incidenta, nisam ranije imala nekih problema sa tom decom, sem onih sitnijih kada je u pitanju kašnjenje na časove”, priča ova profesorka.

Tehničku školu pohađa 635 učenika. Đaci uključeni u incident nisu od ranije poznati po problematičnom ponašanju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: