Sindikat uprave Republike Srpske: Važno je da mladi imaju pravo u planiranju aktivnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sindikat uprave Republike Srpske: Važno je da mladi imaju pravo u planiranju aktivnosti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.11.2022.

U Trebinju je počelo dvodnevno Akciono planiranje Aktiva mladih Sindikata uprave Republike Srpske.

Boban Mandić, predsjednik Aktiva mladih SURS otvorio je skup i u svom uvodnom izlaganju upoznao je mlade o aktivnostima i planovima za naredni period.

„Ovdje smo da razgovaramo o većoj uključenosti mladih, kako u njihovim sindikalnim organizacijama, preduzećima, lokalnim samopupravama. Sindikat uprave ulaže velike napore da se čuje glas mladih, kako u sindikatu tako i šire“, kazao je Mandić.

Aleksandra Knežević, programska direktorica Razvojnog centra za mlade Beograd, istakla je zadovoljstvo što su se danas okupili mladi iz Republike Srpske jer je od velikog značaja da se njihov glas čuje.

„Bitno je da sami mogu da učestvuju u kreiranju procesa. Ono što danas radimo je priprema akcionog plana za 2023. godinu i u fokusu je modernizacija i reforma sindikata kao i stavljanje mladih u prvi plan sa njihovim idejama. Svi govore da je bitno da naše društvo dobije udarnu pesnicu kroz djelovanje mladih i ovo je pravi primjer da su konačno dobili šansu da se njihove ideje stave u prvi plan. Sindikat je snaga i vrsta okupljanja koja daje snagu i pravo mladima, da budu vidljiviji u društvu, da promovišu aktivnosti“, objasnila je Knežević koja je dodala da mladi koji su prisutni na radionici u Trebinju predstavljaju razne organizacije i preduzeća a koji u partnerstvu mogu da kreiraju jednu jaku mrežu, uticajnu na teritoriji cijele Republike Srpske.

Prema riječima Dajane Erceg, koja dolazi ispred Sindikalne organizacije mladih Fonda Zdravstvenog osiguranja iz centrale Doboj, ovaj seminar je bitan za planiranje aktivnosti u narednom periodu.

„Već smo imali ovakve radionice koje nam pomažu da kažemo ideje i da nam pomognu da ih realizujemo. Prije svega, planiramo da proširimo našu sindikalnu organizaciju, da što više mladih ima priliku da da svoj glas i učestvuje u kreiranju“, ističe Erceg.

O novinama u radnom zakonodavstvu , mlade je upoznao Milorad Mitrović, sekretar Sindikata uprave Republike Srpske.

„Težište naših predavanja su zaštita na radu, uznemiravanje na poslu, zaštita i radnika i poslodavca. Takođe osvrt ćemo dati Zakonu o radu, obaveznoj zdravstvenoj zaštiti i svim procesima i promjenama koje će doprinjeti boljem položaju radnika“, istakao je Mitrović.  


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: