Učenici upoznati o oblicima i posljedicama vršnjačkog nasilja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Učenici upoznati o oblicima i posljedicama vršnjačkog nasilja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.11.2022.

U okviru kampanje „Stop vršnjačkom nasilju“ koju MUP RS provodi od 15. novembra do 05. decembra 2022. godine, danas je u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški“ u Trebinju održano predavanje učenicima ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje je rekla da je kampanja podržana od organizacije „Save the children“.

„Cilj je upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola o oblicima, posljedicama vršnjačkog nasilja kao i o načinima saniranja tih posljedica“, navela je Cvijetić i podsjetila na statistiku.

„U posljednjih deset mjeseci na području koje operativno pokriva naša uprava, evidentirana su dva krivična djela što predstavlja pad u odnosu na isti period lani“, istakla je Cvijetić.

Luka Lučić, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“ kaže da je na današnjem predavanju dosta naučio.

„Danas smo čuli da ne trema maltletirati slabije od sebe, ponižavati ni činiti išta ružno. Vršnjačko nasilje može biti i fizičko i preko interneta. Dobro je imati priliku da čujemo ovakva predavanj,a iako u našem razredu nema vršnjačkog nasilja“, naveo je Luka.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: