Sjednica Foruma za bezbjednost: Dodatno obezbijediti skladište na Dužima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sjednica Foruma za bezbjednost: Dodatno obezbijediti skladište na Dužima

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.11.2022.

Forum za bezbjednost Grada Trebinja nastaviće razgovore sa Oružanim snagama BiH u cilju iznalaženja rješenja dodatnog obezbjeđenja skladišta minisko-eksplozivnih sredstava u mjestu Duži kod Trebinja, zaključeno je na današnjoj sjednici ovog tijela, koja je održana u skupštinskoj sali Grada Trebinja.

Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma je istakao da je u proteklom periodu, u okolini skladišta, bilo više intervencija gašenja požara, te da je riječ o objektu koji bi mogao da predstavlja potencijalnu opasnost ako se dodatno ne obezbijedi.

„Mi smo već razgovarali, prije nekoliko mjeseci, sa ovlaštenim licem Oružanih snaga BiH i ono što je suština, čega su svjesni u Oružanim snagama BiH i u Vatrogasnoj jedinici Trebinje, jeste da treba obezbijediti odgovarajući zaštitni pojas oko samog objekta kako bi se eliminisala svaka mogućnost da požar zahvati taj prostor. Oružane snage imaju obavezu zaštite tog prostora, ali vidjećemo da li postoji potreba ili mogućnost da pomogne i lokalna zajednica jer, naravno, bezbjednost tog skladišta se tiče mnogo i same lokalne zajednice“, pojasnio je on.

Na sjednici Foruma analizirana je i realizacija zaključaka koji su doneseni na prethodnim sjednicama.

Veselin Milićević, komandir Policijske uprave Trebinje je naveo da je bilo riječi o završetku školske godine, proslavi maturskih večeri te održavanju kulturnih manifestacija tokom ljetne sezone.

„Svi ovi događaji su prošli bez incidenata. Razgovarali smo i o turističkoj sezoni koja nikada nije bila masovnija u Trebinju i nije bilo nikada više organizovanih manifestacija, a sve je proteklo bez problema“, rekao je on.

Predstavnici Foruma su diskutovali i o aktuelnim problemima u gradu, o kojima, kako je navedeno, Policijska uprava Trebinje u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzima sve aktivnosti.

U ovoj godini biće održana i tematska sjednica Foruma za bezbjednost o pojačanim mjerama bezbjednosti pred novogodišnje i božićne praznike.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: