Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila: Realizovana akcija u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila: Realizovana akcija u Trebinju

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.11.2022.

Predstavnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje i Auto-moto saveza Republike Srpske kontrolisali su jutros u Trebinju pripremljenost vozila za zimske uslove vožnje, u okviru preventivne akcije "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima".

Bojan Buha, komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje kaže da je cilj akcije podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju o pripremljenosti vozila za bezbjedno učestvovanje u saobraćaju u zimskim uslovima.

„S obzirom na to da je u toku zimska sezona, obavezna upotreba zimske opreme, pa su pripadnici Auto-moto saveza Republike Srpske vršili preventivnu kontrolu pripremljenosti vozila za zimske uslove, kontrolu dubine gazećeg sloja pneumatika, kontrolu viskoziteta rashladne tečnosti, tečnosti uređaja za kočenje, kontrolu plinske instalacije, kontrolu svjetlosno-signalnih uređaja na vozilima“, naveo je Buha.

Vučko Bašić, predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske rekao je da je kad je riječ o spremnosti vozila za zimske uslove vožnje, najvažnija ispravnost guma, te da je akcenat stavljen na tehničku ispravnost vozila.

"Pogledamo dubinu šare, da li guma zadovoljava po svojim karakteristikama uslove koje traže zimski uslovi, prekontrolišemo tekućine, a ono što nije ispravno potrudimo se da otklonimo", istakao je Bašić.

U okviru ove akcije, i u Bileći će danas biti obavljena kontrola pripremljenosti vozila za zimske uslove vožnje, u Ulici srpske vojske, pored Nestro Petrol pumpe, od 11 do 13 časova.

Podsjećamo, do 1. aprila 2023. godine je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme bez obzira na vremenske uslove za sva motorna vozila.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: