Počeli ''Dani mađarskog filma'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počeli ''Dani mađarskog filma''

Izvor: Radio Trebinje | Datum:26.11.2022.

U Trebinju je otvorena manifestacija "Dani mađarskog filma" u okviru koje će trebinjskoj publici biti prikazana dva mađarska dugometražna igrana filma koja su imala i velike uspjehe u Evropi i svijetu.

Ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša, na otvaranju rekao je da će biti prikazan  istorijski film "Moje blago", višestruko nagrađivan i poznat u Mađarskoj, dok će sutra biti prikazan kriminalistički film "Zadavljena".

"Mađarska kinematografija doživljava veliki uspon. Stvaraoci iz cijelog svijeta dolaze u Mađarsku i tamo stvaraju filmove. To je, pored umjetnosti, postao i veliki biznis u Mađarskoj", rekao je Poša.

Direktor trebinjskog Kulturnog centra Miljan Vuković rekao je da ova ustanova sa Ambasadom Mađarske odranije ima uspješnu saradnju, što je uslovilo da ova manifestacija bude prvi put održana u Trebinju.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković izrazio je zadovoljstvo saradnjom grada sa mađarskom Ambasadom u BiH.

"Ovakvi kulturni događaji sigurno predstavljaju pravi način da se dodatno povežemo i da širem auditorijumu u Trebinju predstavimo kulturu i tradiciju mađarskog naroda", rekao je Bošković.

Projekcije filmova su u bioskopskoj sali Kulturnog centra Trebinje u 18 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: