Gradonačelnik Ćurić na 77. sjednice Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradonačelnik Ćurić na 77. sjednice Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske

Izvor: Grad Trebinje | Datum:26.11.2022.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić učestvovao je u radu 77. sjednice Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske, koja je održana u Bijeljini.

 

Ćurić je istakao da su tokom sjednice posebnu pažnju posvetili budućem finansiranju jedinica lokalne samouprave, uz navođenje konkretnih prijedloga koje će ovaj Savez zastupati pred resornim ministarstvima u Vladi Republike Srpske.

 

On je kazao da je jedan od načina da lokalni budžeti dođu do većih prihoda u raspodjeli koeficijnta prihoda od indirektnih poreza, odnosno PDV-a.

 

„Ukoliko dobijemo podršku za povećanje koeficijenta, to bi značajno doprinijelo realizaciji novih kapitalnih investicija“, naveo je Ćurić.

 

U radu sjednice učestvovali su, osim gradonačelnik Ćurića, i gradonačelnici i načelnici Bijeljine, Prijedora, Istočnog Sarajeva, Zvornika, Gradiške, Dervente, Mrkonjić Grada, Prnjavora, Laktaša, Modriče, Bileće, Jezera, Šamca, Višegrada, Srebrenice, Pala i Ljubinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: