Bujične vode došle neočekivano | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bujične vode došle neočekivano

Izvor: radio Trebinje | Datum:12.12.2022.

Članovi udruženja  korisnika vode "Pištet " iz Veličana u Popovom polju,  jutros su u kratkom prijepodnevnom prekidu kišnih padavina uspjeli da demontiraju pumpe i postrojenja pred nadolazećim plavnim talasom.

Od  ovih domaćina smo saznali da je za sedam dana na ovom području palo preko 250 litara kišnog taloga po metru kvadratnom, što je prouzrokovalo neočekivane bujične vode i aktiviralo estavele (jame). Ove godine, priznaju,  da su malo zakasnili pri demontaži sistema, pošto su to ranije radili do Aranđelovdana. Ova godina je najavljivana kao sušna,  pa se nije ni požurivalo sa ovim redovnim poslovima, ali obilne kiše su za krako vrijeme iznenadile i nadošle za samo nekoliko sati.

Pumpe i postojenja će u narednih četiri mjeseca proći kroz kratak zimski  remont i  u ispravnom stanju dočekati novu proljećnu sezonu korištenja vode.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: