Svetosavska nagrada za osam prosvjetnih radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svetosavska nagrada za osam prosvjetnih radnika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.12.2022.

Osam zaslužnih radnika iz oblasti obrazovanja i vaspitanja dobitnici su Svetosavske nagrade za 2022. godinu, odlučila je danas jednoglasno Skupština grada na 15. redovnoj sjednici.

Priznanje koje nosi ime prvog srpskog prosvetitelja dodijeljeno je posthumno: Olgi Anđelić, profesoru jugoslovenskih književnosti u Centru srednjih škola Trebinje, Lazaru Žuloviću, nastavniku muzičke kulture u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ Trebinje, Nedjeljku-Neđu Nožici, učitelju, nastavniku matematike i hemije, pomoćniku direktora i direktoru u „Prvoj osnovnoj školi“ u Bregovima, Trebinje i Dušanu Bodirogi, nastavniku istorije u Osnovnoj školi „Sveti Vaslije Ostroški i Tvrdoški“ Trebinje.

Svetosavska nagrada, odlukom Skupštine, biće uručena i Dušku Petkoviću, profesoru matematike u Tehničkoj školi Trebinje, Dušanu Jokanoviću, doktoru matematičkih nauka na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Trebinje, Veselinki Kulaš, profesoru srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji „Jovan Dučić“ Trebinje i Slavki Kojović bivšem nastavniku za predškolsko obrazovanje u Javnoj ustanovi „Naša radost“ Trebinje.

Svetosavsku nagradu Grad Trebinje dodjeljuje za doprinos kvalitetnom obrazovanju, vaspitanju i unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja u gradu Trebinju.

Kako je obrazložio predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Dragoslav Banjak, svi ovogodišnji prijedlozi dospjeli iz osnovnih i srednjih škola, visokoškolskih i predškolskih ustanova prihvaćeni su jer ispunjavaju sve uslove propisane javnim pozivom.

Prethodno je skupština usvojila program rada Skupštine Grada za 2023. godinu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: