Svi pošteni i vrijedni vatrogasci imaju podršku gradonačelnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Svi pošteni i vrijedni vatrogasci imaju podršku gradonačelnika

Izvor: Herceg TV | Datum:14.12.2022.

Odgovarajući na odbornicka pitanja, prvi čovjek grada Mirko Ćurić komentarisao je trenutnu situaciju vatrogasaca Vatrogasno-spasilačke jedinice Trebinje.

Naime, u javnosti se, prije odredjenog vremena pojavila vijest kako 19 trebinjskih vatrogasaca želi da tuži Grad Trebinje.

Ćurić je danas naveo da načelnici i gradonačelnici ostalih lokalnih zajednica, ne precizirajući kojih, nisu zadovoljni tim povećanjem plata vatrogascima, te da je njihov stav, koji i on dijeli, da je neophodno izmijeniti ugovor po kome su vatrogasci smješteni u četvrtu platnu grupu i porućio  da nece  dozvoliti da pojedinci upravljaju većinom čestitih i poštenih!

  “Prije tri mjeseca su moje kolege preko saveza opština i gradova tražili da se izmijeni taj ugovor koji je definisao da se vatrogasci stave u četvrtu platnu grupu samo zato što pripadaju toj kategoriji. Da objasnim taj dio - radnik vatrogasne jedinice može da bude neko sa tri razreda srednje škole i to je u redu, ali u ovom slučaju načelnik jedne opštine je rekao da ne može da dozvoli i neće potpisati da njegov načelnik odjeljenja ima 1.400 maraka sa visokom ili višom stručnom spremom i odgovornostima koje ima, a da vatrogasac ima 1.500 maraka. U tom slučaju da se sve to ispoštuje tako bi bilo. Takvog sam stava i ja sve dok imamo dobrovoljna vatrogasna društva i ekologiju i bezbijednost, koji rade u određenim trenucima i teže poslove za 650 ili 700 maraka, ja tražim razumijevanje i pokušavamo naći rješenje da se i njima to poveća i da to prati budžet Grada Trebinja”, naveo je gradonačelnik Ćurić.  

Ćurić je naglasio da su vatrogasci u alkoholisanom stanju jedno veče zvali komandira Zdravka Kašikovića, vrijedjali ga i prijetili mu, što je Kašiković prijavio i policiji. Zamislite nakon sastanka da neko uzme službeno vatrogasno vozilo i udalji se privatno dva sata i ne javi se ni komandiru ni nikom. Je li smatrate da za takvu osobu ne treba provoditi neku proceduru da se poštuje ono nešto što se zove hijerarhija? Ti isti ljudi onda izlaze u medije i govore kako nema vozača, kako je Teritorijalna vatrogasna jedinica ugrožena...”, zaključio je Ćurić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: