Policijska uprava Trebinje podjelom letaka obilježila Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Policijska uprava Trebinje podjelom letaka obilježila Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

Izvor: Radio Trebinje | Datum:14.12.2022.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje danas su građanima podjelili  promotivni materijal pod nazivom „Porodica je nit koja život znači“, u okviru obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, u Trebinju i u drugim opštinama istočne Hercegovine.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola Policijske uprave Trebinje policijski službenici svake godine od 15.11. do 15.12. podjelom letaka obilježe Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti. 

"Takođe, se tokom godine organizuju predavanja u kojima policijski službenici đacima osnovne i srednje škole ukazuju na štetnost upotrebe prije svega opojnih droga, ali i alkohola i cigareta. U poslednje vrijeme često se rade i predavanja na kojima se akcentuje i zavisnost od mobilnih telefona i interneta, koja je sve učestalija među mlađom populacijom.", kazala je Cvijetić.

Promotivni letak sadrži osnovne informacije o vrstama opojnih droga i načinu njihovog štetnog djelovanja na organizam. 

Cvijetić je podsjetila da je Policijska uprava Trebinje  za 11. mjeseci 2022. godine evidentirala 102 slučaja zloupotrebe opojnih droga: 90 prekršaja i 12 krivičnih djela, a  ukupno je oduzeto; 1054 gr. opojne droge kokain, 33,36 kg opojne droge marihuane, 46 stabljika indijske konoplje, 334 sjemenke kanabisa, 787 gr. hašiša, 512 gr. amfetamina i 5 ml. amfetaminskog ulja. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: